Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Zoekpagina Opleidingen

Updated om

Het bewerken van de front-end van de Studiegids gebeurt door dingen  te veranderen in de back-end. In dit artikel zullen we laten zien wat in de back-end moet worden aangepast, zodat het juiste op de zoekpagina van de opleidingen verschijnt.

Lijst met opleidingen

lijst opleidingen

Let erop dat onder de zoekbalk 'Opleidingen' geselecteerd is en niet 'Vakken'.

Op de zoekpagina voor opleidingen is onder de zoekbalk zelf een lijst met alle opleidingen te vinden. Om de opleiding te vinden waar je naar zoekt, kan je de zoekbalk gebruiken, of in deze lijst naar beneden scrollen.

Een opleiding verschijnt in de front-end als zoekmogelijkheid wanneer deze in de back-end is gepubliceerd. Zowel admins als (hoofd)redacteuren kunnen opleidingen toevoegen in de back-end, door:

  1. Selecteer linksboven op 'Programmes & Packages'
  2. Kies in het drop-down menu het Programme of Package waar de opleiding bij hoort

In het nieuwe scherm is onderaan dezelfde lijst met alle bestaande opleidingen te zien. Om een nieuwe opleiding toe te voegen aan deze lijst, klik rechtsboven op de blauwe knop (in dit geval) 'Create new Bachelor'. Deze knop is bij elk Programme of Package hetzelfde, dus bij minors staat bijvoorbeeld een knop met 'Create new Minor' op deze plek.

Zoekfuncties

Aan de linkerkant van de zoekpagina voor opleidingen vind je zoektermen.  Hiermee wordt het makkelijker gemaakt om de juiste opleiding te vinden.

De meeste zoektermen worden in de back-end aangepast via de Properties van een opleiding. Admins en (hoofd)redacteuren kunnen de Properties aanpassen.

Lees deze handleiding als je benieuwd bent welke rol in de Studiegids precies welke permissies heeft.

Type

Allereerst kan de zoekopdracht verkleind worden door op het type onderwijs te zoeken.

Het type waar een opleiding in de front-end op gevonden kan worden, komt overeen met de categorie waar het onder Programmes & Packages staat in de back-end.

Bijvoorbeeld: alle vakken die in de front-end met de knop 'Exchange' te vinden zijn, staan in de back-end dus ook bij Exchange.

Properties

De andere twee zoekfuncties zijn in de back-end te vinden via de Properties van een opleiding. Deze zijn te vinden door allereerst (1) in de lijst met Programmes & Packages (2) het juiste type onderwijs te selecteren.

Kies vervolgens de juiste opleiding in de lijst, of maak linksboven een nieuwe opleiding aan door op de knop 'Create new ...' te klikken.

Op de pagina van de geselecteerde opleiding zie je onder de titel een aantal opties, de meest rechtse is Properties. Hier kan je de 'Deeltijd' en 'Faculteiten' zoekfuncties aanpassen in de back-end.

Deeltijd

Met de knop 'Deeltijd' is het mogelijk om op deeltijd (part-time) studies te zoeken. Deeltijd studies duren langer dan normale studies, waardoor de wekelijkse studielast minder wordt.

In de back-end kan op de Properties pagina van een opleiding aangegeven worden dat een studie deeltijd te volgen is. Dit kan door de schuifbalk waar Part-time naast staat aan te klikken.

Als knop donkerblauw is en de witte cirkel naar links verplaatst, dan zal het vak in de front-end te vinden zijn als deeltijd studie.

Vergeet niet na het aanpassen eerst op 'Save changes' te drukken en dan op 'Published'. Als het 'Published' vak donkerblauw is met een vinkje, dan is de opleiding gepubliceerd en te zien in de front-end.

Faculteit

Verder kan je selecteren op faculteiten, waarmee het mogelijk is om te zien tot welke faculteiten of interfacultaire instituten een vak behoort.

Aanpassen onder welke faculteit in de front-end een opleiding te vinden is, kan via de Properties pagina van de desbetreffende opleiding.

Selecteer in de lijst de faculteit waartoe de opleiding behoort.

Vergeet niet na het aanpassen eerst op 'Save changes' te drukken en dan op 'Published'. Als het 'Published' vak donkerblauw is met een vinkje, dan is de opleiding gepubliceerd en te zien in de front-end.

Previous Artikel Homepage Studiegids
Next Artikel Zoekpagina Vakken