Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe controleer en beheer ik als (hoofd)redacteur een draft versie?

Updated om

In dit artikel lees je hoe je als (hoofd)redacteur draft versies van artikelen kan controleren, accepteren of afkeuren.

Een redacteur die inlogt krijgt bij de pagina courses alle verschillende vakken te zien. Om de draft versies te bekijken klik je op de knop draft. Deze wordt dan blauw en nu zie je alleen de drafts.

Klik hier het vak aan dat je zoekt (zoektermen kan je in de zoekbalk invullen).

Vervolgens klik je rechtsboven op de knop Edit draft.

Hier zie je de description van het vak. Vervolgens klik je op de tab Changes.

In het rood aan de linkerkant zie je de oude tekst. In het groen zie je dus de nieuwe tekst. De gehighlighte stukjes zijn de exacte veranderingen die zijn gemaakt.

1. Moeten er nog dingen aangepast worden? Klik dan op description en zoek hier het stukje tekst wat aangepast moet worden. In dit blok kan je gewoon tekst selecteren, verwijderen en extra tekst bij typen.

Gebruik CNTRL+F (Op Mac/Apple apparaten: command+F) op je computer om tekst/woorden snel te zoeken, zo kan je makkelijker de stukken vinden die aangepast moeten worden.

2. De knop Discard draft verwijderd de hele draft. Als je hier op klikt krijg je eerst nog een waarschuwing dat je op het punt staat de draft te verwijderen.

Heb je vragen over de aanpassingen in een draft, dan staat onderaan op de pagina bij de tab changes het mailadres van de persoon die het laatst de draft heeft aangepast.

3. Kloppen alle veranderingen in de draft en hoeft er niks meer aangepast te worden? Klik dan op accept draft. Hierna wordt deze automatisch weer gepubliceerd als deze dat ook al was voor het aanpassen.

Previous Artikel Hoe controleer ik welke wijzigingen in een course of article zijn gemaakt?
Next Artikel Wat is de standaard structuur van een vakbeschrijving in de Studiegids en hoe controleer ik deze?