Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe dupliceer ik een opleiding in de Studiegids?

Updated om

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een opleiding dupliceert in Studiegids.

Een opleiding kan op twee manieren naar een nieuw academisch jaar gedupliceerd worden, anders gezegd: een opleiding kan op twee manieren klaar gezet worden voor het komende jaar.

Opleiding dupliceren - manier 1

1. Navigeer vanuit het dashboard naar het tabje 'Programmes & Packages.

2. Selecteer 'Bachelors'. In dit artikel wordt ter illustratie een bachelor gebruikt, dit maakt echter niet uit aangezien de werking van het systeem voor andere soorten opleidingen hetzelfde is.

3. Om te dupliceren moet je navigeren naar het dupliceer icoontje. In dit voorbeeld dupliceren we de bachelor 'Afrikaanse Talen en Culturen'.

 

4. Selecteer het juiste collegejaar waarnaar je de opleiding wil dupliceren. In dit voorbeeld is dat het collegejaar '2022-2023'.

 

5. Je krijgt nu een overzicht te zien van de gehele opleiding alsmede de vakken die per jaar worden gegeven. In de 'Action' kolom wordt de optie gegeven om een vak over te slaan. Indien je een vak niet wil dupliceren selecteer je hier de optie 'Skip'.

 

6. In het voorbeeld hierboven worden 2 vakken van de bachelor 'Afrikaanse Talen en Culturen' niet meegenomen in de duplicatie van het vak. Het dupliceren kan nu afgerond worden door op de groene knop onderaan het scherm te drukken.

 

Opleiding dupliceren - manier 2

1. Navigeer vanuit het dashboard naar het tabje 'Programmes & Packages.

2. Selecteer 'Bachelors'. In dit artikel wordt ter illustratie een bachelor gebruikt, dit maakt echter niet uit aangezien de werking van het systeem voor andere soorten opleidingen hetzelfde is.

 

 

3. Klik op de studie die je wil dupliceren. In dit geval is dat de bachelor 'Afrikaanse Talen en Culturen'.

4. Klik op de knop 'Duplicate...', Deze bevindt zich linksonderin op de pagina.

5. Je krijgt nu een pop-up te zien. Selecteer allereerst het jaar waarnaar je de opleiding wil dupliceren.

 

6. Je moet ook kiezen of je het curriculum wil dupliceren of niet.

6.1. Indien je kiest voor 'Duplicate curriculum as well' worden de vakken en structuur mee gekopieerd naar het volgende jaar.

6.2. Indien je kiest voor 'Do not duplicate curriculum' worden de vakken en structuur niet mee gekopieerd naar het volgende jaar. Je dupliceert als het ware alleen de opleiding, alle andere informatie wordt niet mee gedupliceerd.

7. Indien alles correct is kan je op de groene 'Duplicate...' knop drukken.

 

8. Je krijgt nu een overzicht te zien van de gehele opleiding alsmede de vakken die per jaar worden gegeven. In de 'Action' kolom wordt de optie gegeven om een vak over te slaan. Indien je een vak niet wil dupliceren selecteer je hier de optie 'Skip'.

9. In het voorbeeld hierboven worden 2 vakken van de bachelor 'Afrikaanse Talen en Culturen' niet meegenomen in de duplicatie van het vak. Het dupliceren kan nu afgerond worden door op de groene knop onderaan het scherm te drukken.

Let op! Bij dupliceren wordt de kopie in het nieuwe jaar altijd op unpublished gezet (gesloten en dus niet zichtbaar front end), dit geldt ook voor eventuele mee gekopieerde vakken. Via 'bulk-publishing' kunnen deze eenvoudig op published worden gezet.

Previous Artikel Hoe publiceer ik een opleiding in de Studiegids?
Next Artikel Hoe vraag ik een nieuwe template voor een opleiding aan?