Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe behandel ik een taak?

Updated om

In dit artikel wordt algemeen uitgelegd hoe je een taak opent en behandelt. Ook leggen we uit wat er vervolgens gebeurt.

Voor elk in TEC ingericht proces is er een aparte handleiding die ingaat op dat specifieke proces met de bijbehorende workflows.

Een taak is altijd onderdeel van een TEC-proces. Zo'n proces is onderverdeeld in workflows. Door op een taak te klikken start je de workflow. Door de workflow te doorlopen, rond je de taak af en komt het proces in de volgende fase. Wanneer een taak is afgerond verdwijnt hij uit je takenlijst.

inhoud

Taken behandelen
Startscherm van een taak - begin van de workflow
Vervolgstappen
Klaar! En nu?
Toch niet klaar?

Taken behandelen

Op het dashboard zie je welke taken er voor je klaarstaan. Klik op een taak om hem te behandelen.

Taken zijn onderverdeeld in de processen waar ze betrekking hebben.
Binnen een lijst taken van een proces kunnen de vakken nog gegroepeerd staan op opleiding.

Het eerste deel van de naam van de taak is het vak of de opleiding waarop de taak betrekking heeft.
Het tweede deel van de naam van de taak is studiejaar van het vak of de opleiding waarop de taak betrekking heeft.

  • Wanneer je op de taak klikt, sprint TEC automatisch naar het juiste jaar voor de taak.
  • Wanneer er een rode datum bij de taak staat, dan is de deadline voor de taak verlopen. Je kunt de taak wel nog steeds uitvoeren.
  • Wanneer er een blauwe #/# bij de taak staat, dan heb je de workflow van die taak al gedeeltelijk doorlopen. In het geval van dit screenshot zijn er 4 van de 8 stappen al doorlopen. Wanneer je de taak opent, dan start de taak waar je gebleven bent. Je kunt dan nog wel handmatig stappen terug in de taak.

Startscherm van een taak - begin van de workflow

Door op de taak te klikken, start je de workflow die daarbij hoort.
Het eerste scherm van de workflow bestaat uit een aantal onderdelen:

1. de naam van het TEC-proces waar de workflow een onderdeel van is, welk studiejaar het betreft, en het vak en/of de opleiding waar de workflow betrekking op heeft
2. de tabs van de stappen van deze workflow
3. een uitleg over de inhoud van de workflow
4. een overzicht waar deze workflow zich in het TEC-proces bevindt
5. 'volgende'-knop. Hiermee ga je naar de volgende stap in de workflow.

In bovenstaand screenshot bevinden we ons in de eerste stap (2)van de workflow Opstellen (4) van het TEC-proces Opstellen Onderwijsprogramma (1) van het jaar 23/24 voor het onderwijsprogramma LUC Liberal Arts and Sciences: Global Challenges.

Vervolgstappen

Hoe een workflow verder verloopt, hangt af van hoe deze is ingericht. Algemeen gezegd loop je door een workflow heen met de 'verder'- en ' terug'-knoppen en controleer je gegevens en vul je gegevens in waar gevraagd. Nadat de laatste stap is voltooid, verdwijnt de taak uit je takenlijst.

Je kunt een workflow ook tussentijds sluiten. Hij blijft dan in je workflow staan, met een aanduiding waar je gebleven bent. Open je de taak opnieuw, dan zal TEC de workflow openen op de plek waar je gebleven bent. Je kunt dan vanaf dat punt verder werken.

Met de 'verder' en 'terug'-knoppen kun je de workflow netjes doorlopen. Je kunt ook verspringen in de workflow, door met je muis in de tabbladenrij te klikken op de stap waar je zijn wilt.

Klaar! En nu?

Wanneer je een taak hebt afgerond, verdwijnt deze uit je takenlijst. De door jou afgerond taak was een workflow in een TEC-proces. Dit TEC-proces bestaat uit meerdere statussen. Door de workflow af te ronden, komt het TEC-proces in de volgende status terecht. Het kan zijn dat door die status weer een nieuwe workflow bij iemand op de takenlijst verschijnt. Het kan ook zijn dat er een heel anders TEC-proces getriggerd wordt, ook weer met workflows en taken.

Toch niet klaar?

Wanneer een taak onterecht voltooid is, dan kan de TEC-proces-beheerder van je faculteit dit ongedaan maken. Deze persoon zet het betreffende TEC-proces een stap (of meerdere stappen) terug, zodat deze opnieuw op je dashboard verschijnt, en jij er dus weer mee aan de slag kan.

Previous Artikel Hoe werkt het dashboard?