Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe werkt het dashboard?

Updated om

In dit artikel worden uitgelegd wat je ziet wanneer je in TEC bent ingelogd. Voor uitleg hoe je bepaalde handelingen uitvoert, zijn er per handeling aparte screenstepshandleidingen.

Wanneer je inlogt, ziet het eerste scherm er uit zoals hierboven.
Je start automatisch op het Dashboard.

Algemeen

  1. Universiteit Leiden
    Door hier te klikken keer je terug naar dit beginscherm (het dashboard).
  2. Meldingen
    Als je meldingen hebt binnen gekregen, staat dat hier aangegeven met een getal (het aantal meldingen).
  3. NL | EN
    Hier kun je kiezen of je TEC in het Nederlands of het Engels wilt gebruiken. 
    FB-SOZ en de FFB-ers beheren de teksten in het Nederlands en in het Engels. Is er geen Engelse tekst gedefinieerd, dan zal - ook als je op EN klikt - de Nederlandse tekst getoond worden. Dit geldt ook vice versa.
  4. Zoekfunctie
    Je doorzoekt vanuit deze functie heel TEC. Het kan voorkomen dat er veel hits zijn, bijvoorbeeld bij het zoekwoord 'Engels'. Voor een beter overzicht kun je door de getoonde resultaten scrollen, of bij 'Alle Types' een beperkende factor gebruiken.
  5. Geavanceerd zoeken
    Geef in 1 of meerdere regels een beperking op en klik op Zoeken.
  6. Profiel (jij)
    Je kunt hier je eigen gegevens bekijken.
  7. Je kunt hier wisselen tussen Dashboard en Faculteiten, en wisselen van Jaren.
  8. Hier staan: informatie over de huidige versie van TEC; een link naar Engelstalige handleidingen van TimeEdit; en de website van TimeEdit zelf.
  9. "i" informatie icoon
    Hier staat informatie over dit scherm 

1. Dashboard:

  1. Algemene mededelingen
    Hier staan algemene mededelingen. Deze zijn altijd voor iedereen zichtbaar.
  2. Je rollen
    Hier staat welke rollen je hebt binnen TEC
  3. Je taken
    Hier staan de taken die op dat moment voor je openstaan, gegroepeerd naar soort taak. Door op een taak te klikken wordt de workflow geopend waarin je de taak kunt uitvoeren. Nadat je de taak hebt afgerond, verdwijnt hij uit je takenlijst.
    Er is een aparte screenstepshandleiding Hoe behandeld ik een taak?

Voor elke taak geldt:
- de taak staat onder een kopje. Dat kopje geef aan wat voor soort taak het is
- het eerste deel van de taaknaam is de naam van het betrefende vak of de betreffende opleiding
  (Betreft de taak een vak, dan staat hier de naam van het vak. Betreft de taak een opleiding, dan staat hier de naam van de opleiding.)
- het tweede deel van de taaknaam geeft aan om welk studiejaar het gaat

5. Jaren

Je kunt hier een drop-downmenu openklikken. Je ziet dan alle in TEC beschikbare jaren. Jaren met een slotje zijn afgesloten en kunnen niet meer bewerkt worden. Het jaar met het sterretje is het jaar dat op dat moment het 'lopende' jaar is in TEC. Dit hoeft niet het daadwerklijk huidige jaar te zijn (maar is het dat meestentijds wel). Ook staan er jaren zonder verder aanduiding. Deze jaren zijn niet het lopende jaar, maar kunnen wel bewerkt worden.

6. Rapportages

Wanneer een proces openstaat, kun je via Rapportages bij Procesbeheer en Procesvoortgang bekijken en aanpassen wat de voortgang is van dat proces.

Er is grote kans op spraakverwarring bij het woord 'rapportages'. Je hebt dus rechtsbovenin het drop-downmenu 'Rapportages' dat leidt naar procesbeheer.
Daarnaast heeft TEC op meerdere plaatsen in het programma overzichten ingebouwd, die we ook wel rapportages noemen. Voor een uitgebreide uitleg over deze laatste rapportages/overzichten, is er de screenstepshandleiding Hoe werken overzichten? 

7. Faculteiten

Hier staat de informatie van de verschillende factulteiten. Je kunt hier door de faculteiten heen klikken, zien hoe de structuur van de verschillende opleidingen eruit zien, welke docent aan welk vak hangt, wie de facultair functioneel beheerder is, enzovoort. Je kunt hier ook van alles aanpassen. 

Previous Artikel Hoe log ik in op TEC?
Next Artikel Hoe log ik in als een ander?