Onderwijslogistiek en Studievoortgang

9. Hoe werken rapportages?

Updated om

In dit artikel laten we zien hoe je een rapportage oproept, hoe je een rapportage eenmalig aanpast en hoe je templates voor jezelf kunt maken.

Rapportages in TEC

Op meerdere plekken in TEC zijn rapportages op te halen. Ze werken in de basis overal hetzelfde. Je herkent dat een scherm een rapportage is aan de twee knoppen aan de rechterkant: 'Template: naam' en 'Rapport aanpassen'.

Het scherm in het screenshot hierboven bereik je vanaf het dashboard als volgt:
Klik op 'Faculteiten'. Klik vervolgens op de knop 'Details' van de faculteit die je wilt zien. Klik dan op het drop-downmenu 'Algemeen' en kies 'RIO en LRO'.
Je zit nu bij het tabblad 'Afstudeerrichtingen' van het menu 'RIO en LRO' van de faculteit die je gekozen hebt.

Knop 'Template: naam'

Het rapportage dat TEC toont heeft een bepaalde opbouw. Wanneer je op de knop 'Template: naam' klikt, staan daar vaak nog meer rapportageinrichtingen. Loop ze rustig eens door om te kijken of deze templates voor jou werkbaar zijn.

Waarschijnlijk zou je graag kleine (of grote) wijzigingen aanbrengen in het overzicht. Gelukkig kan dat...

Knop: 'Rapport aanpassen'

Met 'Rapport aanpassen' kun je het rapport (bijna) geheel naar smaak aanpassen.
Als eerste zie je de namen van de kolommen die nu in het rapport getoond worden.
Je kunt deze kolommen uit het rapport halen door ze hier uit te vinken.

Wanneer je 'rapport aanpassen' doorscrolt naar beneden zie je kopjes. Elk van die kopjes bevat een aantal mogelijke kolommen. Je kunt deze kolommen toevoegen aan het rapport door ze hier aan te vinken.

Als je kolommen hebt uitgevinkt, kun je ze terugvinden onder hun respectievelijke kopjes.

De kolom die je aanvinkt, komt als laatste in het rapport te staan. Je kunt de kolommen in elke volgorde plaatsen die je wilt, door ze in dit Rapport-aanpassen-scherm te verplaatsen.

Er is ook te zien hoeveel kolommen je zou kunnen toevoegen. Dit specifieke rapport kan uit maximaal 25 kolommen bestaan. Meer informatie is er simpelweg niet. Als je het rapport van bijvoorbeeld Vakken bekijkt, heb je serieus veel meer kolommogelijkheden.

Gepersonaliseerde overzichten

Wanneer je je rapport zo hebt aangepast dat het voor jou perfect is, kun je het opslaan. Klik op de knop 'Als nieuw opslaan' en geef het overzicht een naam waar jìj wat mee kan. Je slaat dit overzicht namelijk op voor jezelf. (Moet het overzicht juist te zien zijn voor anderen, neem dan contact op met FB-SOZ.)
Na het opslaan staat deze template alleen bij jou in de lijst van rapport-templates.
Een template is ook gebonden aan het rapport waarop je het gemaakt hebt. Een template dat je maakt bij vakken is niet beschikbaar bij Rio en LRO.

Je kunt dit persoonlijke rapport-template altijd weer verwijderen of aanpassen. Wanneer je met je muis over de naam hangt, verschijnen de bewerk- en verwijderknoppen.

Je kunt de openbare templates wel 'voor nu' aanpassen., maar niet opslaan.

Jaargebonden?

De oplettende kijker heeft gezien dat een rapport rechtsbovenin een dropdown-menu heeft voor het jaar. De inhoud van rapportages is jaargebonden. De templates zijn niet jaargebonden. Je hoeft dus niet elk jaar opnieuw je favoriete rapport op te bouwen.

Previous Artikel 8. Wat is propageren en hoe werkt het?
Next Artikel 10. Hoe werken e-mails en notificaties?