In dit artikel wordt uitgelegd hoe je aanstellingen van personen kunt beheren.
Deze handleiding is nog in de maak, zoals je ziet, want er staat nog geen uitleg.
Omdat ik wel al in een andere handleiding heb geroepen dat je dingen in deze handleiding kunt vinden, heb ik hem wel al als opzet openbaar gemaakt.
In de tussentijd kun je met vragen terecht bij FB-SOZ: Inge Hoeve en Henk Tjalsma, of bij Jamie Heruer, die het project voor de implementatie van de inzetplanning runt.
Een aanstelling vinden
Wanneer je via de zoekbalk iemand opzoekt, bijvoorbeeld een docent, kun je verschillende categorieën aan resultaten te zien krijgen.
Bij Personen staan de persoonsgegevens (voor zover TEC die heeft). Bij Aanstelling staan gegevens over de aanstelling(en) van deze persoon.
Je kunt ook via de persoon naar de aanstelling van die persoon. Zeker als een persoon meerdere aanstellingen heeft is dat de betere route, omdat in het zoekresultaat niet helder is welke aanstelling welke is.
De aanstelling: kort overzicht
Op het tabblad Algemeen staan algemene gegevens van de aanstelling. Omdat deze gegevens worden gevoed vanuit de ULCN-koppeling, zijn ze hier niet te bewerken. Klopt er iets niet? Dan moet dit op de juiste plek buiten TEC worden aangepast. Vervolgens zal die verandering TEC inrollen.
Let op: Deze gegevens zijn gedeeltelijk jaars-afhankelijk.
Op het tabblad Inzet zie je de inzet van deze persoon in deze aanstelling terug. De gegevens zijn jaargebonden.
Je ziet hier welke taken deze persoon dit jaar heeft, hoeveel procent van de taak deze persoon voor hun rekening heeft, en hoeveel uren dit betreft.
Voor een uitgebreide uitleg, scroll door naar beneden of klik hier.
Op het tabblad Relaties zie je relaties op persoonniveau van deze aanstelling.
Op het tabblad Notities kun je een notitie maken over de docent. Wees terughoudend met persoonlijke informatie. Notities zijn jaargebonden.
In het tabblad Beheer staan gegevens zoals ze doorgekomen zijn uit de UCLN-koppeling. Hoewel je ze hier aan kunt passen: doe dit niet! Als het niet klopt, moet dit buiten TEC gecorrigeerd worden. Daarna lopen de wijzigingen Tec in.
Het tabblad Inzet
- Zorg dat je in het juiste jaar zit.
- Je ziet hier als voor welke organisatie de aanstelling geldt, hoeveel FTE de aanstelling behelst, hoeveel uren dat zijn, hoeveel uur nog ingezet kan worden en hoeveel procent van de aanstalling al ingevuld is. Wanneer je in de regels iets wijzigt, klik je daarna hier op Bereken om die verandering ook door te rekenen in het overzicht.
- Dit is het overzicht met alle taken die deze persoon binnen deze aanstelling heeft voor dit jaar.
- Bij de educatieve taken zie je welk vak het betreft, onder welke opleiding het valt, in welk semester het wordt gegeven, hoeveel procent van het vak wordt gegeven door deze aanstelling, hoeveel uur dat dan betreft, of er nog correctie is op die uren, en wat dan het totaal aan uren is.
- Bij andere taken zie je dat er veel minder ingevuld is, omdat deze specificaties vaak niet van toepassing zijn. - Wanneer je hier op een vak klikt, opent er een pop-up met vakinformatie. Je kunt hier de docenten en hun percentages aanpassen, met eventueel een correctie op de uren.
- Wanneer je op een opleiding klikt, opent de structuurpagina van die opleiding in een nieuw tabblad.
- Je kunt een algemene notitie boven de taken zetten. Wees terughoudend met persoonlijke informatie.
- Middels de knop 'Wijzig koppeling' kun je, als de persoon meerdere aanstellingen heeft, de taak naar een andere aanstelling van dezelfde persoon verplaatsen.
- Met de knop 'Wijzig' kun je een correctie op de uren ingeven. Je kunt hier ook een opmerking bij plaatsen, bijvoorbeeld waarom die correctie wordt gemaakt. Je kunt ook geen correctie en wel een opmerking plaatsen. De correctie verschijnt in het overzicht, de opmerking alleen als de taak geen onderwijs is. Als de taak geen onderwijs is, verschijnt de opmerking in het overzicht in de kolom 'Omschrijving'. Omdat bij vakken dat veld al bezet is, zie je daar de opmerking van een correctie op de uren niet terug. In plaats daarvan komt er een i-tje vóór de vaknaam te staan.
- Met het prullenbakje haal je de taakregel weg.
- Met het plusje, op welke plek dan ook, maak je een nieuw taakregel aan. Het maakt niet uit op welke plek je op het plusje klikt. Tec bepaald zelf waar in het overzicht de taak geplaatst wordt. Dus stel je klikt bij de thesisregel op het plusje en je maakt een taak Onderwijs, dan plaatst TEC die taak onder het kopje Taken (Education).
Zie dat je nergens de uren in aantallen kunt aanpassen. Als je het i-tje bekijkt bij uren, zie je welke reken-regel wordt toegepast om te bepalen hoeveel uur er staat. Het percentage inzet wordt daar in meegenomen.
Deze rekenregels worden beheerd door FB-SOZ, maar zijn uiteraard eigendom van de faculteiten.
De pop-up van het vak
- Vakgegevens
- nadat je iets aanpast, klik je hier op Bereken, om de wijziging door te laten rekenen
- de mogelijkheid om alle wijzigingen in dit academiejaar te zien
- Middels de knop 'Wijzig koppeling' kun je, als de persoon meerdere aanstellingen heeft, de taak naar een andere aanstelling van dezelfde persoon verplaatsen.
- Met de knop 'Wijzig' kun je een correctie op de uren ingeven. Je kunt hier ook een opmerking bij plaatsen, bijvoorbeeld waarom die correctie wordt gemaakt. Je kunt ook geen correctie en wel een opmerking plaatsen.De correctie verschijnt in dit overzicht, de opmerking niet. In plaats van de opmerking komt er een i-tje te staan vóór de naam van de docent.
- Met het prullenbakje haal de docent uit het vak.
- Met dit potloodje kun je opmerking en urencorrectie doen op het vak, in plaats van op de docenten in het vak. Hier is middels dit potloodje toegevoegd de opmerking 'voorbeeld' en een urencorrectie van 5 uur.
De correctie op uren hoeven geen hele getallen te zijn. Echter zijn het wel decimale getallen. TEC rekent die door naar minuten. Een getal van 5,3 wordt 5:18 in tijd.