Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Wat is het verschil tussen variabele roostering en standaard roostering?

Updated om

In dit artikel lees je over het verschil tussen variabele en staandaard roostering.

Standaard roostering

Elke studieactiviteit wordt gekoppeld aan een sessie. Voor elke sessie staat een standaard roostering ingesteld met een eerste inschrijfdatum en einddatum inschrijving. Wanneer er geen variabele roostering wordt ingesteld, zal de studieactiviteit voor inschrijving worden opengesteld volgens onderstaande standaard roostering.

Variabele roostering per studiedeel

Met een variabel rooster kan per opleiding en per studiedeel (hoorcollege/werkgroep/tentamen) een afwijkende instelling worden meegegeven. Deze "variabele roosters" worden opgeslagen met een code en kunnen vervolgens aan een studiedeel gekoppeld worden op het tweede tabblad van de studiegids.

Voorbeeld

Zo is er voor de tentamens van de opleiding rechtsgeleerdheid een variabel rooster aangemaakt met code FRETEN. Wanneer deze gekoppeld wordt aan een studiedeel van rechten (bijv. 22014002T)  dan zullen alle onderliggende activiteiten open gaan voor inschrijving op 42 dagen voorafgaand aan het tentamen. Voor werkgroepen van de opleiding rechtsgeleerdheid is opgegeven dat de eerste inschrijfdatum 28 dagen voor het begin van de week van de eerste werkgroep ligt (FREWGR).

Deze variabele roosters worden door de afdeling functioneel beheer VOLG aangemaakt en beheerd.

Variabele roostering voor één studieactiviteit

In het menu variabele roostering kunt u voor één betreffende studieactiviteit de datum van openstelling en sluiting vinden en eventueel aanpassen.

Previous Artikel Hoe pas je het variabele rooster van een studieactiviteit aan?
Next Artikel Hoe stel je een wachtlijst in voor een activiteit?