Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe pas je het variabele rooster van een studieactiviteit aan?

Updated om

In dit onderdeel lees je hoe het variabele rooster van een studieactiviteit aanpast.

Als je bent ingelogd op uSis klik je op de tegel Menu waarna je het menu-item Studiegids en rooster openklapt en Variabele roostering act. selecteert.

In dit voorbeeld gaan we de sluitingsdatum aanpassen van een tentamen van 24-12-2016 naar 23-12-2016. In het menu vullen we de Onderwijsinstelling, de Periode en het Studiegidsnummer in van de activiteit waar we de aanpassing in willen doen. Vervolgens druk je linksonder op Zoeken. Selecteer vanuit de zoekresultaten vervolgens de activiteit in de sessie waarin je aanpassingen wil doen.

Bij Variabele roostering zie je de code van het variabele rooster dat in de studiegids is opgenomen voor dit studiedeel. Door deze code aan te passen kun je voor deze activiteit een ander variabel rooster toepassen. Door rechtsboven op Dynamische datums berekenen te klikken kun je vervolgens de onderliggende datums invullen. In dit voorbeeld passen we niet het hele variabele rooster aan maar alleen de laatste datum van inschrijving.

Hieronder zie je de laatste datum van inschrijving. De huidige sluitingsdatum, te zien bij Deadline, is berekend door de Regel het Afrondingschema en de Factor. In dit voorbeeld kan de student zich tot 10 dagen (factor) vóór (regel) de dag (afrondingschema) van de activiteit zich inschrijven. Om dit aan te passen vinken we Vervangen aan, waarna het mogelijk is de Deadline handmatig aan te passsen. Hierna scroll je naar beneden en klik je linksonder op de knop Opslaan.

Previous Artikel Hoe maak je een studieactiviteit aan?
Next Artikel Wat is het verschil tussen variabele roostering en standaard roostering?