Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe plan je een query?

Updated om

In dit onderdeel lees je hoe je een query kunt plannen. 

Als je bent ingelogd in uSis klik je op de tegel Menu, waarna je het links in het menu op het tabje Query's en rapportages klikt. Vervolgens selecteer je de optie Query's plannen.

Een query plannen in uSis is een proces, daarom moet je eerst een Run-ID aanmaken. De naam van dit proces mag je zelf invullen zodat je het proces later nog eens kunt herhalen. Als je een eerder proces wilt herhalen zoek je het bestaande Run-ID op, wil je een nieuwe maken dan klik je bovenin op he tabje Nieuwe waarde toevoegen. In deze beschrijving gaan we ervanuit dat je een nieuw Run-ID aanmaakt.

Zoek de query op die je wil plannen. Vul de querynaam in en druk vervolgens op de knop Zoeken. Welke query's zijn er beschikbaar in uSis? Daarna vul je de parameters voor je query in. Hier zijn de velden met een * verplicht.

Hierna kan je rechtsboven op Uitv. klikken.

Als je de uitvoer in Excel wilt, selecteer je bij indeling XLS. Andere opties, zoals TXT of PDF, zijn hier ook beschikbaar. Je vinkt PSQUERY aan. Je kunt ook een specifieke tijd en datum aangeven voor het proces. Als je dat hebt gedaan klik je op OK.

Om het resultaat van je query te zien moet je het rapport openen. Door op Rapportbeheer te klikken open je de toegangspagina voor rapporten.

In het rapportenoverzicht klik je op het tabje Beheer. Vervolgens klik je op de link in de kolom Omschrijving, in dit geval Studiedelen voor inschrijving.

Previous Artikel Hoe voer ik een query uit naar Excel?
Next Artikel Hoe voeg ik een query toe aan mijn favorieten?