Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe corrigeer ik in bulk toetsdata?

Updated om

In deze handleiding lees je hoe je via een query in bulk toestdata van studenten kan corrigeren.

Wanneer je ingelogd bent op uSis klik op Menu in het tegeloverzicht op het hoofdscherm. Daarna klap je links het tabje Vakinschrijving en resultaten open om Correctie toetsdatum te selecteren.

In het menu dat je nu voor je ziet ga je naar het tabje Nieuwe waarde toevoegen bovenin. Vervolgens maak je een nieuwe run aan door een Run-ID in te vullen en op de knop Toev. te klikken.

In dit scherm vul je de nieuwe datum in die je aan het toetsresultaat wil koppelen. Vervolgens kies je in het Selectie dropdownmenu de selectiemethode. In dit voorbeeld gebruiken we een query om resultaten te selecteren. Druk op het vergrootglas naast het invulveld Querynaam om je query te selecteren.

Vervolgens klik je op Prompts bewerking om je zoektermen te specificeren. Klik op Selectieresultaten bekijken om te zien of je zoektermen de juiste resultaten hebben opgeleverd. Zie je bij selectieresultaten de resultaten die je wil corrigeren? Dan kun je op de knop Uitv.klikken. Zo niet, pas dan de Prompts aan.

Is het oorspronkelijke resultaat vandaag geboekt? Dan hoef je alleen maar het resultaat in de huidige periode aan te passen. Is het eerder geboekt? Pas dan ook het resultaat aan in periode 8888.

Previous Artikel Hoe pas ik een toetsdatum aan in uSis?
Next Artikel Hoe voer ik handmatig het rekenproces uit?