Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Enrollment van Docenten op Course offerings

Updated om

Er zijn diverse soorten medewerkers die enrolled moeten worden voor Course offerings in Brightspace. De uSIS koppeling enrolled uitsluitend automatisch de coördinator(en) van het geroosterde Y-vak (in de interface-periode, te herkennen aan de 2 als laatste karakter van de code). Deze coördinator(en) worden enrolled, op zowel de Moeder-Course offering als de Werkgroep-Course offerings, met de rol Instructor. 

De coördinator kan vervolgens handmatig in Brightspace de andere medewerkers enrollen met de gewenste rol in de Moeder-Course offering dan wel 1 of meerdere van de Werkgroep-Course offerings.

Goed om te weten voordat je aan de slag gaat:

 • Vul docenten als coordinatoren in voordat je het vinkje studiedeel naar LMS aanzet.  
  • Alle docenten die als coordinatoren zijn ingevoerd, worden bij de course creatie meegegeven.
 • Wil je een coordinator wijzigen / extra docent toevoegen terwijl het vinkje studiedeel naar LMS al aanstaat? 
  • Dan is er ALTIJD een veegactie nodig; anders komen de nieuwe / gewijzigde docenten niet over naar Brightspace. 
  • Overweeg in overleg met je uSis collega's of handmatige enrollment via Brightspace in dit geval de voorkeur heeft.  
 • Waarom is er een veegactie nodig?
  • Er zit nu (nog) geen aparte trigger op het wijzigen/toevoegen van coordinatoren. Bij elke student inschrijving stuurt uSis een bericht naar Brightspace, maar dit gebeurt dus niet bij het toevoegen of wijzigen van docenten. Om deze reden is er een veegactie nodig, dan stuur je het geheel (en de gewijzigde docenten) nog een keer naar Brightspace. 
 • Verwijder je een docent als coordinator?
  • Dan wordt deze (nog) niet verwijderd uit Brightspace, handmatige unenrollment is nodig. Zie hier voor meer informatie.

Docenten koppelen als coördintor in uSIS

 1. Docenten koppelen als coördinator in uSIS wordt gedaan op het scherm 'Studierooster beheren' Zoek in dit scherm het geroosterde Y-vak op (let op dat het Y-vak gepakt wordt wat in de interface periode is geroosterd, te herkennen aan een periode code die eindigt met een 2, bijv 2202).
 2. Ga naar het tabblad Bijeenkomsten
 3. Voer de betreffende docent in
 4. Geef de docent de rol Coördinator

Indien meerdere docenten de rol van Coördinator hebben (en daarmee de rol Instructor in Brightspace krijgen) voeg hier dan meerdere regels toe.

Unenrollment van coördinatoren

De koppeling doet geen unenrollments van Coördinatoren (zowel niet van de Moeder-Course offering als de Werkgroep-Course offering). Net zoals bij het verwijderen van Course offerings kan het consequenties hebben als Coördinatoren geautomatiseerd unenrolled zouden worden. Indien een coördinator verwijderd wordt bij een cursus in uSIS zal dit dus geen gevolgen hebben in Brightspace.

Als een Coördinator verwijderd moet worden, dan is het belangrijk om deze eerst te ontkoppelen van het geroosterde Y-vak in uSIS. Als dit niet gedaan wordt zal die Coördinator automatisch weer enrolled worden. Na het ontkoppelen van de Coördinator in uSIS kan de Coördinator unenrolled worden in Brightspace. 

Docenten niet in uSIS? Hoe krijg ik ze er dan automatisch in?

Het is ook altijd nog mogelijk om een bulk user enrollment te doen. Hoe dit in zijn werk gaat is hier te lezen.

Previous Artikel Vulling Course offerings met Copy Course vanuit Master Course offering
Next Artikel Enrollen en unenrollen studenten op Course offerings en Sections