Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe leg ik vervanging van een studiedeel handmatig vast?

Updated om

In dit onderdeel lees je hoe je handmatig een studiedeelvervanging aanmaakt in uSis.

In uSis klik je op de tegel Menu. Vervolgens klik je op het tabje Adviesrapport om deze te openen, hier klik je op de optie Studiedeelvervanging maken.

Hier zoek je de student op waarvoor je een studiedeelvervanging wil aanmaken. Zoeken gaat het snelst op studentnummer (ID), maar kan ook met andere criteria. Druk na het invullen van je zoekcriteria op Zoeken. Klik in de zoekresultaten op het juiste studiedeel.

Voor de student in dit voorbeeld bestaan al vervangingen. Maak een nieuwe aan door op de plus te klikken.  Vervolgens moet je zoeken naar het studiedeel dat als vervanging gaat dienen en waar het een alternatief voor is.

Wanneer de student reeds is ingeschreven voor het studiedeel kies je uit het dropdownmenu de optie Inschrijving. Als de student nog niet is ingeschreven kies je in het dropdownmenu Studiedeelaanbod.

Vervolgens kan je op zoek naar het studiedeel dat als alternatief gaat dienen door naast St.dl select. op Zoeken te drukken.

In dit menu zoek je naar studiedeel, dit gaat het makkelijkst op studiegidsnummer. Na het invullen van je zoekcriteria naar het studiedeel druk je op Zoeken.

Druk voor het studiedeel dat je als alternatief wil gebruiken op het vinkje om het toe te voegen aan de studiedeelvervanging.

Ga vervolgens op zoek naar het vak dat vervangen gaat worden. Wederom geldt: wanneer de student reeds is ingeschreven bij het studiedeel kies je uit het dropdownmenu de optie Inschrijving. Als de student nog niet is ingeschreven kies je in het dropdownmenu Studiedeelaanbod.

In dit menu zoek je naar studiedeel, dit gaat het makkelijkst op studiegidsnummer. Na het invullen van je zoekcriteria naar je studiedeel druk je op Zoeken.

Druk voor het studiedeel dat je wil vervangen op het vinkje om het toe te voegen aan de studiedeelvervanging.

Vul vervolgens in het veld Lange omschrijving in waarom deze vervanging plaats dient te vinden en klik daarna linksonder op Opslaan.

Previous Artikel Hoe trek ik een verzoekschrift in?
Next Artikel Hoe bekijk ik het adviesrapport van een student?