Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe maak ik een studentengroep aan?

Updated om

In dit artikel lees je hoe je een studentengroep aanmaakt.

Als je bent ingelogd in uSis klik je op de tegel Menu in het hoofdmenu. Vervolgens klap je links in het menu het tabblad Groepen open en klik je op Groepen beheren.

In dit menu klik je op het tabblad Nieuwe waarde toevoegen en klik je vervolgens op Toev.

Vul voor je nieuw aan te maken groep moet je verplicht een Ingangsdatum, Omschrijving en Korte omschrijving toevoegen. Het is de algemene richtlijn om de korte omschrijving te beginnen met afkorting van de opleiding. Het is optioneel om ook een Extra omschrijving toe te voegen. Heb je alles ingevuld? Klik dan linksonder op opslaan.

Let op, je kunt je groep pas vanaf je ingevulde ingangsdatum zien en gebruiken. Het wordt daarom aanbevolen om geen startdatum in de toekomst te kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld de start van een nieuw collegejaar als ingangsdatum kiest kun je pas vanaf dan studenten in deze groep plaatsen. Als je voorbereidend werk wil doen kun je dus beter de huidige datum of een datum in het verleden kiezen.

Als je op opslaan hebt gedrukt verandert de code van de Studentengroep van NEW naar de code die je in het vervolg kunt gebruiken om deze groep op te zoeken. Deze code kun je niet zelf wijzigen.

Wil je de omschrijving ook in het Engels toevoegen? Dan kan je rechtsboven de gegevenstaal aanpassen naar Engels en de gegevens voor de andere taal invullen.

Wil je meerdere groepen aanmaken? Dan kun je rechts op het plusje klikken om meerdere groepen aan te maken.

Previous Artikel Hoe plan je een BI publisher rapport?
Next Artikel Hoe plaats ik een student in een studentengroep?