Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe voeg ik commentaar toe in uSis?

Updated om

In dit onderdeel lees je hoe je commentaar toevoegt in uSis door het aan een studentnummer te koppelen.

Als je ingelogd bent in uSis klik je op de tegel Menu, vervolgens klap je het menu-item 3C uit om hier Start commentaar individueel te selecteren.

In dit menu zorg je dat je op het tabblad Nieuwe waarde toevoegen bent. Dit weet je doordat er allen een invulveld voor ID te zien is. Hier vul je het studentnummer van de student in aan wie je commentaar wil toekennen. Je kunt ook op het vergrootglas naast het invulveld klikken om via andere zoektermen op het studentnummer te komen. Wanneer je het studentnummer hebt ingevuld klik je op de knop op Toev.

In dit menu kan je het commentaar schrijven. Ten eerste moet je een opmerkingencategorie invullen zodat het commentaar geordend blijft. Op basis van de Opmerkingencategorie kun je ook overzichten opvragen. Een goede keus van codes geeft dus duidelijke overzichten

Niet alle opmerkingencategorieƫn zijn voor iedere gebruiker/faculteit beschikbaar. Elke faculteit heeft een eigen lijstje met categorieƫn Als je op het vergrootglaasje klikt krijgt je een lijstje met alle beschikbare codes.

Wanneer je (in overleg met collega's) een categorie wilt toevoegen dan kun je dat aanvragen bij functioneel beheer.

Je opmerking ID is het ID van de gebruiker dat dit commentaar gaat toevoegen. Hier staat standaard je eigen ID, maar als je namens een collega een opmerking plaatst kun je met het vergrootglaasje zoeken naar het ID van je collega.

Vervolgens vul je de opmerking in en klik je linksonder op opslaan.

Previous Artikel Hoe raadpleeg ik commentaar in uSis?
Next Artikel Hoe raadpleeg ik communicatie met een student?