Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe doe ik een bulkinschrijving?

Updated om

In dit onderdeel lees je hoe je een bulkinschrijving uitvoert. Een bulkinschrijving gebruik je om in één keer meerdere studenten voor één of meerdere studieactiviteiten in te schrijven.

Wanneer je ingelogd bent in uSis klik je op de tegel Menu. Hierna klap je het tabje Vakinschrijving en resultaten aan in het menu links. Vervolgens klik je op Bulkinschrijving om in het juiste menu te komen.

Klik vervolgens op het tabje Nieuwe waarde toevoegen boven het menu.

Met een bulkinschrijving koppel je een groep studenten, hierboven bij 1 Studentenblok, aan een groep studieactiviteiten, hierboven 2 Studieact.blok.

Je kunt op verschillende manieren studenten selecteren. Je kunt handmatig studentnummers invullen onder Details/maken of een reeds gemaakte groep ophalen onder Studenten ophalen. In dit voorbeeld gaan we studenten ophalen

In het dropdownmenu naast Selectie heb je de twee keuzes. Extern Bestand of een PS-query. Wanneer je voor PS-query kiest kun je daarna op het vergrootglas naast Querynaam uit de verschillende query's kiezen. Wanneer je de query hebt geselecteerd waarmee je het snelst je studenten kunt vinden. Vervolgens krijg je de optie Prompts bewerken te zien.

Klik op Prompts bewerken, hierboven 1, om je zoektermen te specificeren. Klik wanneer je de juiste zoektermen hebt geselecteerd klik je op studenten ophalen, hierboven 2. Waarna je de studenten die je ergens voor wil inschrijven aanvinkt en klik je op OK..., hierboven 3.

Als je de juiste groep studenten hebt toegevoegd kan je een blok van studieactiviteiten maken door op Details/maken te klikken onder het invulveld.

Om studieactiviteiten te selecteren kies je eerst de periode onder 1, daarna kies je het studieactiviteitennummer met 2. Beide zijn op te zoeken met het vergrootglas naast het invulveld. Vervolgens selecteer je de actie die je wilt uitvoeren in het dropdownmenu onder 3. Er zijn meerdere opties, inschrijven, stoppen en studiedelen wisselen. Vervolgens kun je meerdere studiedelen toevoegen door op plus te klikken rechtsboven, hierboven met 4 aangegeven. Als je alle studieactiviteiten hebt toegevoegd klik je op OK, hierboven met 5 aangegeven.

Als je zowel het studentenblok als het studieactiviteitenblok hebt ingevuld klik je op Maken, hierboven met 1 aangegeven. Daarna wordt de knop indienen beschikbaar, controleer of alle gegevens kloppen en klik dan op indienen, hierboven met 2 aangegeven.

Previous Artikel Hoe wissel ik een studieactiviteit van een student?
Next Artikel Hoe schrijf ik een student in voor een INOE studieactiviteit?