Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe verwijder ik studenten uit een studentengroep in bulk?

Updated om

In dit onderdeel lees je hoe je studenten kunt verwijderen uit een studentengroep.

Als je bent ingelogd op uSis klik je op de tegel Menu. Hierna klik je in het linkermenu het tabje Groepen open en selecteer je de optie Bulkverwerking groepen.

In dit menu kan je een Run-ID gebruiken om het groepsbewerkingsproces in gang te zetten. Je kunt een bestaand Run-ID gebruiken of een nieuw Run-ID aanmaken. Kies het juiste tabje voor wat je wil doen. In dit voorbeeld gaan we een nieuwe waarde (Run-ID) toevoegen.

In dit menu heb je twee opties:

  1. Populatie selecteren. Met populatie selecteren kun je een groep studenten selecteren op basis van kenmerken met behulp van speciaal gemaakte querys.
  2. Studentselectie. Met studentselectie kun je individuele studeten op basis van Student-ID toevoegen.

Je geeft aan welke van de twee je wil gebruiken door een van beide aan te vinken.

In dit voorbeeld gaan we een query gebruiken. Hiervoor selecteren we in het dropdownmenu bij selectie PS-Query en zoeken we met het vergrootglas naast het invulveld querynaam naar de gewenste query.

Druk na het selecteren van je query op Prompts bewerken om hierbij je zoektermen te specificeren. Hierna kan je op Selectieresultaten bekijken klikken om te zien wie je in je populatie hebt geselecteerd met deze query. Als je resultaten naar wens zijn klik je rechtsboven op de knop Selectie ophalen om de query uit te voeren en de lijst klaar te zetten voor verdere verwerking.

In dit scherm selecteer je de acties die je wilt uitvoeren op deze selectie. In dit voorbeeld gaat het om 34 studenten, maar het kan ook om meerdere honderden studenten gaan.

Ten eerste vul je bij Studentengroep de groep in waar je de studenten uit wilt verwijderen. Dit kan met het groepsnummer maar je kan de groep ook opzoeken met het vergrootglas. In dit geval gaan we studenten verwijderen, dus kiezen we bij het dropdownmenu naast actie voor Verwijderen.

In dit voorbeeld worden alle studenten die uit de query zijn gekomen verwijderd en klik je dus op de knop Selecteer alle studenten. Je kan ook studenten individueel aan of afvinken. Als je alle gewenste studenten hebt geselecteerd druk je op de knop Toepassen op selectie.

Je ziet nu achter alle studenten zien welke actie je gaat uitvoeren en voor welke groep deze actie zal plaatsvinden. Als je dit hebt gecontroleerd klik je op de knop Selectie opslaan om de actie definitief uit te voeren.

Previous Artikel Hoe vervang ik studenten in een studentengroep in bulk?
Next Artikel Hoe pas ik de omschrijving van een studentengroep aan?