Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe voer ik een BI publisher rapport uit?

Updated om

In dit onderdeel lees je hoe je een BI Publisher rapport kunt uitvoeren.

  • Met BI Publisher rapporten stel je een voorgedefinieerde vraag aan uSis.
  • Het antwoord bestaat uit gegevens die gepresenteerd worden in een opgemaakt rapport (pdf of Word).
  • Het rapport kun je direct afdrukken.
  • BI Publisher rapporten worden vaak gebruikt voor officiĆ«le documenten.

Als je bent ingelogd op uSis klik je op de tegel Menu. Daarna klap je in het menu links het tabje Query's en rapportages open om hier op Rapport weergeven te klikken.

Hier zoek je naar het rapport dat je wil uitvoeren. BI publisher rapporten beginnen met LEI8. Als je je zoektermen hebt ingevuld klik je op Zoeken.

Onder indeling kies je voor RTF als je een bestand wil dat je met Word wil aanpassen, XLS als je een bestand wil dat je met Excel wil aanpassen en PDF als je een printbare PDF wil die je niet verder hoeft te bewerken. Klik vervolgens op Rapport bekijken bij het juiste rapport.

Vervolgens krijg je een menu te zien om verdere parameters voor het rapport in te vullen. Je kunt het vergrootglas naast invulvelden gebruiken om de juiste groep te vinden. Daarnaast zie je nog verdere opties. Vink bijvoorbeeld Logo tonen aan als je het universiteitslogo op je rapport wil. Als je alles correct hebt ingevuld klik je op OK. Het opgevraagde bestand wordt geopend in een pop-up venster. Pas op dat je pop-up blocker gegevens van uSis toelaat. 

Previous Artikel Hoe voeg ik een query toe aan mijn favorieten?
Next Artikel Welke BI publisher rapporten bestaan er?