Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe lees ik resultaten in bulk in vanuit een bestand?

Updated om

In dit onderdeel lees je hoe je cijfers in bulk inleest met een extern bestand. Hoe maak ik een excelbestand voor resultateninvoer?

Wanneer je bent ingelogd op uSis klik je op de tegel Menu. Hierna klap je het tabje Vakinschrijving en resultaten open om vervolgens Inlezen cijferlijsten te selecteren.

In dit menu klik je op het tabje nieuwe waarde toevoegen om vervolgens een Run-ID in te vullen, bijvoorbeeld Inlezen_cijferlijst_xxxx., en klik vervolgens op de knop Toev.

Selecteer het bestand waaruit je de resultaten wilt inladen door op de knop bestand uploaden te klikken. Hoe maak ik een excelbestand voor resultateninvoer? Klik daarna op het vergrootglas naast het invulveld bestandsmapping om de juiste mapping te selecteren.

De bestandsmapping is nodig om de kolommen uit de Excel goed om te zetten naar het formaat dat nodig is om resultaten te verwerken. Maak bij voorkeur geen nieuwe mapping aan, maar gebruik de beschikbare mapping SNS_GRD_ROSTER_N.

Om te controleren of je resultaten goed staan klik je op Selectieresultaten bekijken. Tevreden? Klik dan op de knop Uitv. hierboven met 3 aangegeven.

Bekijk hoe het inlezen gaat door op Procesbewaking te klikken, hierboven met 4 aangegeven.

Previous Artikel Hoe verwijder ik een resultaat in uSis?
Next Artikel Hoe maak ik een excelbestand voor resultateninvoer?