Onderwijslogistiek en Studievoortgang

BSA ADV rapport aanvragen

Updated om

In dit onderdeel lees je hoe je het BSA ADV rapport voor een groep kunt vernieuwen. Normaal is dit niet nodig, omdat het proces 's nachts automatisch plaatsvind. Alleen als je vandaag nog resultaten hebt geboekt is het nodig dit proces te doorlopen.

Als je bent ingelogd in uSis klik je op de tegel Menu en klap je links het menu-item Adviesrapport uit waarna je Rapportaanvragen genereren selecteert.

Als je een vorige actie wil herhalen vul hier hier het Run-ID in van de te herhalen actie en klik je vervolgens op Zoeken. Als je een nieuw Run-ID wil aanmaken klik je rechtsboven op Nieuwe waarde toevoegen.

Hier vul in dit scherm de waarden van boven naar beneden in tot je bij het selecteren van de populatie komt. Je kunt nu op twee manieren studenten selecteren om deze actie op uit te voeren.

Als je Populatie selecteren aanvinkt kan je studenten selecteren met een query. Zorg dat je in het dropdownmenu bij Selectie kiest ovor PS-query. Kies dan met het vergrootglas naas het veld Querynaam om de juiste query te selecteren. Klik vervolgens op Prompts bewerking om je query te specificeren. Na het invullen van de prompts kun je op Selectieresultaten klikken om te zien welke studenten deze query heeft opgeleverd.

Als je Studentselectie toepassen aanvinkt kun je op basis van studentnummers studenten toevoegen.

Wanneer je de juiste groep studenten hebt geselecteerd klik je rechtsboven op de knop Uitv.

Start nu het proces door linksonder op de Ok knop te klikken.

Om te controleren of het proces correct is verlopen klik je rechtsboven op Procesbewaking. Je krijgt dan de status van alle door jou aangevraagde processen te zien. Als de Runstatus op Voltooid staat zijn de ADV rapporten aangevraagd. Als er een andere status te zien is kun je rechtsboven op de Vernieuwen knop drukken. Als er problemen zijn met het proces geef dan het procesnummer door aan functioneel beheer.

Deze stappen waren nodig om de adviesrapporten aan te vragen en gereed te zetten voor verwerking.

De volgende stap is het vullen van de ADV rapporten. Dit wordt beschreven in BSA adviesrapporten genereren

Previous Artikel Mijlpaal, ADV rapport en inschrijving in BSA workcenter
Next Artikel BSA ADV rapport genereren