Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe stel je een wachtlijst in voor een activiteit?

Updated om

Naast de normale inschrijvingscapaciteit van een studieactiviteit kan je ook een wachtlijst openstellen. Als de inschrijfcapaciteit vol is kunnen studenten zich op de wachtlijst plaatsen. Wanneer er capaciteit vrij komt, worden deze studenten alsnog op volgorde van aanmelding ingeschreven. Voor het doorschuiven draait twee keer per dag een proces.

In dit onderdeel lees je hoe je een wachtlijst aanmaakt.

Als je bent ingelogd op uSis klik je op de tegel Menu. Vervolgens klap je het menu-item Studiegids en rooster open om Studierooster beheren te selecteren.

Vul in dit menu de Onderwijsinstelling en de Periode in van de activiteit waar je een wachtlijst voor wil aanmaken. Vul vervolgens het Studiegidsnummer van de activiteit in en klik op Zoeken.

Klik op het tabje Inschrijving om alle informatie over inschrijving voor deze activiteit te bekijken. Voor deze activiteit kunnen zich 20 studenten inschrijven en is er ruimte voor 10 studenten op de wachtlijst.

Linksonderin staat het vinkje Auto. inschr. van wachtlijst automatisch aan. Als het vinkje aan staat zullen twee keer per dag mensen van de wachtlijst in worden geschreven als er inschrijfcapaciteit vrijkomt door ophoging van de inschrijfcapaciteit in dit menu of door uitschrijving van een student. Als je dit vinkje uit zet worden studenten niet automatisch ingeschreven vanaf de wachtlijst. Je moet dan ook de Wachtlijstcapaciteit op 0 zetten.

Als je aanpassingen hebt gedaan klik je linksonder op de knop Opslaan om deze vast te leggen.

Previous Artikel Wat is het verschil tussen variabele roostering en standaard roostering?
Next Artikel 1. Inhoudsopgave en introductie handleiding tentamenvoorzieningen