Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe kan je een diploma afdrukken?

Updated om

In dit onderdeel lees je hoe je een diploma kan afdrukken.

In uSis klik je op de tegel Menu, waarna je het menu-item Diplomering openklapt en Afdrukken diploma & supplement selecteert.

Als je een eerdere keer afdrukken wil herhalen vul je het Run-ID in van de vorige keer en druk je vervolgens op Zoeken.

Wil je een nieuw Run-ID aanmaken klik dan rechtsboven op Nieuwe waarde toevoegen. In dit artikel gaan we ervan uit dat je een nieuw Run-ID aanmaakt. Vul dus een uniek Run-ID in en klik op Toev..

Vink in het volgende scherm Populatie selecteren uit en vink Studentselectie gebruiken aan. Vul hierna het studentnummer van de student in onder Student-ID. Druk vervolgens op [Tab] om de naam van de student op te halen. Als je van meerdere studenten het diploma wil afdrukken kun je op de plusknop klikken om een nieuwe rij toe te voegen. Wanneer je alle studenten hebt toegevoegd kun je rechtsboven op Selectie Ophalen klikken.

De loopbaan/studieprogramma/plan waarvoor een diploma kan worden afgedrukt zal automatisch worden ingevuld. Waar vakjes leeg blijven dien je zelf een selectie te maken. In dit voorbeeld is dat het geval bij Studieniveau hoger onderwijs. Als je de verplichte vakken hebt ingevuld klik je op Selectie Bijwerken.

Er verschijnt nu onderin je scherm een nieuw menu. Hier kies je eerst het type document uit het dropdownmenu. Vervolgens vink je de studenten aan waarvoor je dit type document wilt afdrukken. Als je de studenten hebt geselecteerd waarvoor je deze documenten wil afdrukken klik je op Aanmaken document. Je komt nu in een scherm waarin je even moet wachten waarna je het document kun openen of opslaan. Vanaf hier kun je het document printen zoals je dat bij elk document doet.

Previous Artikel Hoe diplomeer je een student?
Next Artikel Hoe kan ik diplomeringsgegevens inzien?