Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe plan je een BI publisher rapport?

Updated om

In dit onderdeel lees je hoe je een BI publisher rapport inpland.

  • Met BIP rapporten stel je een voorgedefinieerde vraag aan uSis.
  • Het antwoord bestaat uit gegevens die gepresenteerd worden in een opgemaakt rapport (pdf of Word).
  • Met plannen wordt het rapport op de achtergrond aangemaakt en weet je zeker dat alle gegevens opgehaald worden.
  • je bekijkt de laatste status door op de knop Vernieuwen te drukken.
  • je kunt doorklikken naar het rapport en het vervolgens direct afdrukken vanuit uw browserscherm.

Als je bent ingelogd op uSis klik je op de tegel Menu. Hierna klap je het menu-item rapportagehulpmiddelen uit waarna je Queryrapport plannen selecteert.

Het plannen van een raport is een proces. Daarvoor wordt in uSis een Run-ID gebruikt. Als je een eerder proces wilt herhalen kun je een oud Run-ID hergebruiken door hem in dit scherm op te zoeken. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat we een nieuw Run-ID gaan aanmaken. Hiervoor klikken we op het tabje Nieuwe waarde toevoegen.

Vul daar vervolgens een uniek Run-ID in beginnend met je initialen en klik op Toev..

In dit scherm vul je de rapportnaam in of zoek je deze op met het vergrootglas. In dit voorbeeld gaan we op zoek naar een presentielijst. Daarvoor gebruiken we rapportnaam LEI8601. Na het invullen van de rapportnaam druk je op [Tab] om je keuze te bevestigen.

In dit geval zijn er meerdere rapporttypes met deze naam. Uit deze lijst kiezen we het gewenste type.

Er worden vervolgens selectievelden uitgevraagd, waarvan de velden met een * verplicht zijn. Wanneer je alle selectievelden goed hebt ingevuld klik je op OK.

Je krijgt nu alle parameters voor het rapport nogmaals te zien. Je kunt eventueel deze nog aanpassen door op Parameters bijwerken te klikken en terug te keren naar het vorige scherm. Als alles klopt klik je rechtsboven op Uitv..

Zet eerst je Indeling met het dropdownmenu op PDF. Hierna stel je de rundatum en tijd in. Na alles in dit scherm bevestigd te hebben onderin op OK klikken. Het rapport zal dan op de ingestelde tijd uitgevoerd worden.

Als je de run later hebt ingesteld ga je na dat moment terug naar het menu en kies je voor het menu-item Rapportbeheer onder Rapportagehulpmiddelen. Als je voor huidige datum en tijd hebt gekozen in het vorige scherm krijg je meteen het volgende scherm te zien.

In dit scherm kies je voor Rapportbeheer. Kies vervolgens het tabje Beheer.

Hier zie je een lijst met de recente rapportaanvragen. Klik rechtsboven op Vernieuwen om de lijst te verversen. Een rapport is klaar als de Status van Verwerken naar Verzonden is veranderd. Kies vervolgens het rapport dat je in wil zien uit deze lijst door op de omschrijving van het rapport te klikken.

Previous Artikel Welke BI publisher rapporten bestaan er?
Next Artikel Hoe maak ik een studentengroep aan?