Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe stel ik standaardwaarden in?

Updated om

Het instellen van standaardwaarden kan, afhankelijk van je werkzaamheden in uSis, een erg handige optie zijn. Het zorgt er namelijk voor dat je in de zoekschermen van uSis niet telkens opnieuw de waarden in hoeft te vullen die je veel gebruikt. uSis doet dat voor je, wat je veel tijd (en fouten) kan besparen.

In de meeste gevallen staan er al voorkeuren ingesteld door je facultair beheerder.

Wanneer je ingelogd bent in uSis klik je op de tegel Menu, waarna je links het menu onder instellingen Standaardwaarden gebruiker selecteert.

Bovenin dit overzicht zie je verschillende tabbladen waaronder je verschillende zaken in kan stellen. Het eerste tabblad zal voor de meeste gebruikers van toepassing zijn, omdat hier loopbaan, periode en studieprogramma vooringevuld kunnen worden. Als je je bijvoorbeeld alleen met bachelorstudenten bezighoudt selecteer je hier bij Loopbaan Bachelor zodat dit altijd is ingevuld. Vergeet na het invullen van gegevens niet op Opslaan te drukken linksonder.

Onder het tweede tabblad (Standaardwaarden gebruiker 2) kun je gegevens invullen die betrekking hebben op de centrale studentenadministratie.

Onder het volgende tabblad (standaardwaarden gebruiker 4) kun je het vinkje bij Overdracht-ID aanzetten zodat het studentnummer onthouden wordt. Als je in een bepaald zoekvenster een studentnummer ingevuld hebt, zal dit studentnummer in een volgend zoekscherm weer weergegeven worden.

Ook is het mogelijk om bij soort rapport en soort adviesrapport ADV in te vullen. Dit zal bij het oproepen van nieuwe adviesrapporten dan automatisch gevuld worden.

Het volgende tabblad (Standaardw. wijziging inschr.) bevat opties die je aan kunt vinken wanneer je een inschrijvingsaanvraag ten behoeve van een wijziging doet. In de praktijk zullen vaak Tijdsconflict vervangen en Wachtlijst OK aangevinkt zijn.

Het laatste tabblad is het tabblad Sneltoetsen communicatie. Hier kunnen sneltoetsten ingericht worden ten behoeve van de aanmaak van communicatie, zoals collegekaarten en BSA-brieven. Als je voor een bepaald proces communicatie nodig hebt zal je verwezen worden naar deze sneltoetsten.

Previous Artikel Hoe zit het informatieoverzicht in elkaar?
Next Artikel Hoe voeg ik favorieten toe aan mijn uSis menu?