Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Hoe voer ik handmatig het rekenproces uit?

Updated om

In dit onderdeel lees je hoe je het rekenproces voor een student kunt starten. Dit is nodig om de juiste gegevens op het adviesrapporten te krijgen.

Normaal wordt het rekenproces 's nachts uitgevoerd en is het zelf doorrekenen van resultaten niet nodig. Alleen wanneer je vandaag resultaten hebt geboekt en meteen met de verwerkte resultaten aan de slag wilt (cijferlijsten, bsa, diploma), moet je zelf het rekenproces uitvoeren.

Als je ingelogd bent op uSis klik je in het tegeloverzicht op Menu. Hierna klap je links in het menu het tabje Vakinschrijving en resultaten open, vervolgens klik je op Bereken Resultaten.

Klik op het tabje Nieuwe waarde toevoegen en vul vervolgens een Run-ID in en klik op de knop Toev. Wanneer je eerder al een keer een Run-ID hiervoor hebt aangemaakt is het niet nodig om een nieuwe waarde toe te voegen, je kunt dan het eerdere Run-ID opzoeken onder het tabje Bestaande waarde zoeken.

Normaal gesproken worden in de nacht de resultaten doorgerekend en is het berekenen voor resultaten vanaf gisteren dus voldoende. Dit doe je door Gebruik systeemdatum minus aan te vinken en vervolgens 1 in te vullen. Het is ook mogelijk om historische resultaten te berekenen. Je kunt alleen nooit verder terugrekenen dan 1 juni voorafgaand aan het huidig studiejaar. Selecteer na de datum hoe uitgebreid je het logbestand wil hebben.

Klik bovenin op het tabje Berekenen Resultaten 2 om hier je studentenpopulatie te selecteren. Dat kan met een query, hierboven 1 (populatie selecteren) of door handmatig studentnummers (studentselectie gebruiken) in te vullen, hierboven 2. Selecteer een van deze twee opties door je gewenste optie aan te vinken. Als je voor een query kiest kun je je query selecteren met het vergrootglas en aanpassen door op Prompts bewerken te klikken.

Ga vervolgens naar het volgende tabblad Berekenen Resultaten 3. Hier vul je het studiedeel in waarvoor je het rekenproces wil uitvoeren. Met het vergrootglas naast het invulveld kun je zoeken naar het gewenste studiedeel, hierboven aangegeven met 1. Wil je meerdere studiedelen toevoegen? Klik dan op de plus hierboven met 2 aangegeven. Als je alles hebt ingevuld klik je op Berekenen Resulataten om het proces te starten. Als je een studiedeel opgeeft, geef dan alleen het Y vak aan.

Pas op, als je geen studiedeel invult wordt alles doorgerekend.

Previous Artikel Hoe corrigeer ik in bulk toetsdata?
Next Artikel Hoe ken ik een resultaat toe aan een INOE studieactiviteit?