Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Wat ziet de student?

Updated om

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de student een aanvraag voor een tentamen- of onderwijsvoorziening kan indienen via uSis.

1. Studeren met functiebeperking

Wanneer de student is ingelogd in uSis met zijn/haar ULCN-account, klikt de student op Studeren met functiebeperking en komt vervolgens in de aanvraagomgeving terecht.

Intropagina and 7 more pages - Work - Microsoft​ Edge

2. Nieuwe aanvraag

De student kan een Nieuwe aanvraag indienen via de knop Nieuwe aanvraag indienen. Al eerder ingediende aanvragen komen in het 'Overzicht bestaande aanvragen' Via dit overzicht kan de student de status zien van eerder ingediende aanvragen.

2.1. Welke functiebeperking

Als de student op de button Nieuwe aanvraag indienen heeft geklikt komt de student op een nieuwe pagina terecht. Hier kan de student uit een keuzemenu de relevante functiebeperking(en) selecteren.

Inbox - t.j.bollemeijer@sea.leidenuniv.nl - Outlook

De wolk achter een tekstblok betekent dat de student de functiebeperking nader moet toelichten.

Exam facilities and 7 more pages - Work - Microsoft​ Edge

2.2. Welke voorzieningen

De student kan een keuze maken tussen de twee types voorzieningen.

  1. Extra tentamentijd
  2. Andere voorzieningen.
Inbox - t.j.bollemeijer@sea.leidenuniv.nl - Outlook

Zoals te lezen in de tekst wordt de student hierbij duidelijk gemaakt dat in het geval dat deze én extra tentamentijd én een andere voorziening wil aanvragen, hij/zij twee aanvragen zal moeten indienen.

2.2.1. Extra tentamentijd

In het geval dat de student kiest voor Extra tentamentijd dient deze alleen een medische verklaring als bijlage toe te voegen aan de aanvraag. Dit kan de student doen door op de button Bijlage toevoegen te klikken en het juiste document te selecteren.

Inbox - t.j.bollemeijer@sea.leidenuniv.nl - Outlook

Als de medische verklaring aan de aanvraag is toegevoegd kan de student de aanvraag indienen door op de knop Indienen te klikken.

Exam facilities and 7 more pages - Work - Microsoft​ Edge

2.2.2. Andere voorzieningen

Als de student voor de optie Andere voorzieningen kiest moet deze naast een medisch document uploaden, ook aangeven welke voorzieningen deze aan wil vragen en het verzoek motiveren.

Exam facilities and 7 more pages - Work - Microsoft​ Edge
Exam facilities and 7 more pages - Work - Microsoft​ Edge

Als de medische verklaring is geüpload en de student heeft aangegeven welke voorzieningen hij/zij wil aanvragen kan hij/zij op de knop Indienen klikken.

De aanvraag komt dan bij de student in het overzicht ingediende aanvragen te staan en komt bij de studentendecaan binnen in uSis.

Exam facilities and 8 more pages - Work - Microsoft​ Edge

3. Aanvraag afgehandeld en Besluit

Zodra de aanvraag is afgehandeld door de examencommissie (of voor extra tijd door de studentendecaan) ziet de student dit ook het overzicht.

Tevens staat het besluit in het dossier van de student.

Via de knop Bekijk kan de student het besluit bekijken.

Previous Artikel Introductie
Next Artikel How to - studentendecanen