Onderwijslogistiek en Studievoortgang

F.A.Q. MyTimetable voor studenten

Updated om

Deze F.A.Q. is voor studenten die problemen ervaren met MyTimetable, en is een supplement bij de algemene help pagina van MyTimetable. Daar vind je informatie over het toevoegen en bekijken van roosters, het koppelen van je rooster aan kalenderapps zoals Microsoft Outlook en Google Calendar, alsmede een eigen F.A.Q. voor wanneer deze pagina niet volstaat.

Waarom verschijnen mijn vakken niet in mijn rooster?

Kijk of een van de volgende opties in MyTimetable het probleem verhelpen aan de hand van bovenstaande afbeelding:

  1. Controleer of je ingelogd bent. Vakken waarvoor je bent ingeschreven, worden alleen getoond na het inloggen.
  2. Controleer de periode die wordt weergeven volgens het menu bij (2). We raden aan voor de Semester 1/Semester 2 weergave te gaan. Bij de opties met "vanaf geselecteerde dag" moet je er op letten dat in de kalender rechtsonder een logische datum is aangevinkt.
  3. Controleer of je vakken zijn aangevinkt in het kader rechts. Alleen aangevinkte studie-onderdelen worden getoond. In dit kader wordt onderscheid gemaakt tussen semester 1 en semester 2. Als je bijvoorbeeld een vak of studieprogramma hebt toegevoegd in semester 1, dan verschijnen ze niet in semester 2.
    Let op: soms heeft een vak verschillende groepen voor werkgroepen en colleges. Als een vak verschijnt in het kader en aangevinkt is, maar niet in de kalender verschijnt, beweeg de muis dan over dit vak en klik op de drie puntjes die verschijnen. Selecter "Kies groep(en)..." en vink de groepen aan die je wilt volgen.  
  4. In hetzelfde kader worden automatisch de vakken getoond waarvoor je bent ingeschreven. Als er vakken zijn waarvoor je je wel hebt ingeschreven, maar die niet in dit kader verschijnen, dan is er mogelijk iets misgegaan bij je inschrijving. Raadpleeg deze pagina om te zien of je de stappen goed hebt doorlopen.
  5. Controleer of je in de 'Roosterweergave' zit en niet de 'Ruimteweergave'. Als je hier 'Roosterweergave' ziet staan, klik daar dan op om je rooster te tonen.
  6. Controleer of je filters aan hebt staan door te klikken op het filtermenu. Vink alle types aan om alle activiteiten te zien.

Verschijnt een vak wel in MyTimetable, maar missen er onderdelen (zoals een practicum)? Dan kan het zijn dat je niet voor alle onderdelen ingeschreven staat. Kijk in MyStudymap of je alle activiteiten van een vak hebt aangevinkt bij het inschrijven, zoals hier wordt omschreven. Mist een onderdeel? Klik hier voor instructies over hoe je je alsnog in kan schrijven.

Mijn vakken staan meerdere keren in MyTimetable, hoe los ik dit op?

Het kan zijn dat je vakken dubbel in je rooster staan omdat het zowel handmatig is toegevoegd als doordat je je voor dat vak hebt ingeschreven. Om alle handmatig toegevoegde vakken te verwijderen, beweeg je muis over het desbetreffende semester, klik op de drie puntjes die verschijnen, en vervolgens op "Verwijder alles en herstel standaard roosters". Dan blijft alleen het rooster van vakken waarvoor je ingeschreven staat over.

Als je niet alle handmatig toegevoegde vakken wilt verwijderen, kan je vakken één voor één verwijderen door je muis er over te bewegen, op de drie puntjes te klikken, en vervolgens op "Verwijderen".

Hoe verwijder ik werkgroepen/practica/tutorials die ik niet volg uit MyTimetable?

Het kan zijn dat je automatisch voor alle werkgroepen/practica/tutorials/etc. van een vak bent aangemeld. Om alleen het rooster te zien van de onderdelen die je daadwerkelijk volgt, beweeg je muis over het desbetreffende vak, klik op de drie puntjes die verschijnen, en vervolgens op "Kies groep(en)...". Je ziet een lijst met alle groepen van dat vak. Vink alleen de groepen aan die je in je rooster wilt.

Als je een vak of vakonderdeel uit je persoonlijke rooster volledig uit MyTimetable wilt halen, kan dat alleen als je voor dat vak(onderdeel) uitschrijft in MyStudymap. Klik hier voor uitleg over hoe je dat kan doen.

Ik zie de verkeerde werkgroep staan die automatisch is toegevoegd, hoe verhelp ik dit?

Het kan gebeuren dat je je voor een vak in MyStudymap hebt aangemeld voor een werkgroep X, maar dat dit door de onderwijsadministratie is gewijzigd naar een andere werkgroep Y. Als je teruggeplaatst wilt worden in werkgroep X, neem dan contact op met je onderwijsadministratie.

Previous Artikel F.A.Q. TermTime
Next Artikel F.A.Q. MyTimetable voor docenten