Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Schermopname maken

Updated om

Het kan voorkomen dat je een bug tegenkomt in TermTime die lastig is te omschrijven of te vatten in een screenshot. In dat geval kun je een schermopname maken. Let op: neem eerst contact op met [email protected] voordat je een schermopname gaat maken om onnodig werk te voorkomen. Wellicht is de bug al gemeld of is er een andere verklaring voor het issue.

Om een schermopname te kunnen maken volgens de stappen hieronder zul je gebruik moeten maken van Chrome. In de Chrome store kun je de volgende extensie downloaden: https://chrome.google.com/webstore/detail/screen-recorder/hniebljpgcogalllopnjokppmgbhaden/related

Als de extensie is gedownload verschijnt de screenrecorder rechtsboven in je scherm onder het puzzelstukje:

Als je TermTime opent en naar de Roosterpagina gaat, kun je vervolgens navigeren naar dit puzzelstukje en de Screen Recorder openen door erop te klikken. Je kiest de volgende opties:

Klik op Start Recording. Het kan zijn dat je toestemming moet geven voor het opnemen van je microfoon. Als je meerdere monitors hebt zul je moeten kiezen welke monitor je wilt opnemen.

Klik dan op Share. Versleep eventueel het Screen Recorder scherm naar de monitor waar je niet opneemt (of klik het streepje rechtsboven om het scherm te verbergen, als je 1 monitor hebt). Dit zodat het Screen Recorder scherm ook niet per ongeluk wordt opgenomen.

Voer nu de handelingen uit in TermTime en laat het probleem zien waar je tegenaan loopt. Het zou fijn zijn als je hierbij in het Engels kort kunt vertellen wat je doet, zodat duidelijk is voor de leverancier wat er precies gebeurt. Klik vervolgens Stop om de opname te eindigen en op Save om het op te slaan.

Previous Artikel F.A.Q. MyTimetable voor coördinators
Next Artikel F.A.Q. MyTimetable for students