Onderwijslogistiek en Studievoortgang

F.A.Q. MyTimetable voor docenten

Updated om

Deze F.A.Q. is voor docenten die problemen ervaren met MyTimetable, en is een supplement bij de algemene help pagina van MyTimetable. Daar vind je informatie over het toevoegen en bekijken van roosters, het koppelen van je rooster aan kalenderapps zoals Microsoft Outlook en Google Calendar, alsmede een eigen F.A.Q. voor wanneer deze pagina niet volstaat.

Een vak waarbij ik doceer verschijnt in het vakkenpaneel rechts in MyTimetable, maar ik zie het niet in het rooster, hoe los ik dit op?

Wanneer je vakken wel in het overzicht rechts in MyTimetable staan, maar niet in het rooster verschijnen, zijn er over het algemeen twee mogelijkheden: de weergave-instellingen van MyTimetable zijn niet correct, of je bent niet correct aan het vak gekoppeld. Controleer eerst de weergave aan de handvan de afbeelding hierboven:

  1. Zorg ervoor dat je vakken aangevinkt zijn in het vakkenpaneel
  2. Selecteer de lijstweergave. Hoewel dit niet noodzakelijk is, is deze weergave wel het handigst om te controleren of een vak correct verschijnt.
  3. Selecteer de juiste periode, zoals semester 1 of semester 2. Het vak zou nu moeten verschijnen in het rooster.

Als je bij stap 3 niet een semester kiest maar in plaats daarvan een optie met "geselecteerde dag" er in, dan verschijnt rechtsonder een kleine kalender waar je een datum kan kiezen. MyTimetable laat dan het rooster zien vanaf die dag. Deze optie is handig voor vakken die in een blok worden gegeven. Je kan dan de eerste dag van dat blok selecteren.

Verschijnt het vak nog steeds niet? Dan kan het zijn dat je niet correct aan het vak bent gekoppeld. Neem contact op met de onderwijsadministratie van jouw faculteit om aan het juiste vak gekoppeld te worden.

Waarom verschijnen niet alle onderdelen van mijn vak in MyTimetable?

Het kan zijn dat niet alle onderdelen (zoals werkgroepen) van een vak in je rooster verschijnen. Dit komt dan waarschijnlijk omdat je niet aan al die onderdelen gekoppeld bent als docent. Om toch alle onderdelen in het rooster te zien, kan je ze handmatig toevoegen. Beweeg hiervoor de muis over het betreffende vak, klik op de drie puntjes die verschijnen, klik "Kies groep(en)..." en vink de gewenste groepen aan, zoals te zien in de afbeelding hierboven.

Wanneer worden roosters van het volgende semester beschikbaar?

Uitzondering semester 1 2023-2024: de data voor semester 1 van collegejaar 2023-2024 wijken af van onderstaande. Coördinatoren kunnen het conceptrooster van semester 1, collegejaar 2023-2024 reeds inzien.

Voor het LUMC geldt dat dit rooster vanaf 1 april definitief wordt. Docenten kunnen het rooster dan ook inzien. Vanaf 22 juni kunnen studenten het rooster inzien.

Voor overige faculteiten wordt het conceptrooster vanaf 22 mei definitief. Vanaf 15 juni kunnen docenten het rooster inzien. Vanaf 22 juni wordt het rooster ook zichtbaar voor studenten.

Het rooster voor semester 1 wordt  vanaf 15 juni vrijgegeven; het rooster voor semester 2 wordt vanaf 15 november vrijgegeven.

Is het rooster na 15 november nog steeds niet beschikbaar? Dan kan het zijn dat je weergave-instellingen in MyTimetable niet correct zijn. Volg de stappen zoals beschreven onder deze vraag en selecteer bij stap 3 "Semester 2". Het rooster zou dan zichtbaar moeten zijn.

Voor coördinatoren geldt dat de roosters van semester 1 en semester 2 respectievelijk op 15 mei en 15 oktober worden vrijgegeven, dus één maand eerder.

Hoe bekijk ik het rooster van een andere docent?

Het rooster van een docent bekijken kan in de roosterweergave van MyTimetable. Via de knop "Rooster toevoegen" (1) kan er geklikt worden op "Docent" (2 en 3). In de popup die verschijnt kan een docent gezocht worden (zowel op naam als medewerkersnummer).

LUMC: waarom kan ik MyTimetable niet koppelen aan mijn Outlook agenda?

In de afbeelding hierboven zie je de opties die MyTimetable geeft voor het koppelen van je rooster aan agenda-applicaties zoals Microsoft Outlook. Voor LUMC medewerkers is het momenteel nog niet mogelijk om met de 'Office 365'-manier (omcirkeld in de afbeelding hierboven) je agenda te koppelen.

Je kunt wel gebruikmaken van de 'oude' manier om je agenda te koppelen. Hiervoor zijn de "Microsoft Outlook" opties onder "Overige Agenda's". Dit betekent dat je MyTimetable agenda niet volledig geïntegreerd zal zijn in je Outlook agenda en dat je collega's het niet kunnen zien als je volgens je MyTimetable agenda onbeschikbaar bent. Lees deze handleiding voor het koppelen van MyTimetable op deze manier.

Previous Artikel F.A.Q. MyTimetable voor studenten
Next Artikel F.A.Q. MyTimetable voor coördinators