Onderwijslogistiek en Studievoortgang

F.A.Q. MyTimetable voor docenten

Updated om

Deze F.A.Q. is voor docenten die problemen ervaren met MyTimetable, en is een supplement bij de algemene help pagina van MyTimetable. Daar vind je informatie over het toevoegen en bekijken van roosters, het koppelen van je rooster aan kalenderapps zoals Microsoft Outlook en Google Calendar, alsmede een eigen F.A.Q. voor wanneer deze pagina niet volstaat.

Een vak waarbij ik doceer verschijnt in het vakkenpaneel rechts in MyTimetable, maar ik zie het niet in het rooster, hoe los ik dit op?

Wanneer je vakken wel in het overzicht rechts in MyTimetable staan, maar niet in het rooster verschijnen, zijn er over het algemeen twee mogelijkheden: de weergave-instellingen van MyTimetable zijn niet correct, of je bent niet correct aan het vak gekoppeld. Controleer eerst de weergave aan de handvan de afbeelding hierboven:

  1. Zorg ervoor dat je vakken aangevinkt zijn in het vakkenpaneel
  2. Selecteer de lijstweergave. Hoewel dit niet noodzakelijk is, is deze weergave wel het handigst om te controleren of een vak correct verschijnt.
  3. Selecteer de juiste periode, zoals semester 1 of semester 2. Het vak zou nu moeten verschijnen in het rooster.

Als je bij stap 3 niet een semester kiest maar in plaats daarvan een optie met "geselecteerde dag" er in, dan verschijnt rechtsonder een kleine kalender waar je een datum kan kiezen. MyTimetable laat dan het rooster zien vanaf die dag. Deze optie is handig voor vakken die in een blok worden gegeven. Je kan dan de eerste dag van dat blok selecteren.

Verschijnt het vak nog steeds niet? Dan kan het zijn dat je niet correct aan het vak bent gekoppeld. Neem contact op met de onderwijsadministratie van jouw faculteit om aan het juiste vak gekoppeld te worden.

Waarom verschijnen niet alle onderdelen van mijn vak in MyTimetable?

Het kan zijn dat niet alle onderdelen (zoals werkgroepen) van een vak in je rooster verschijnen. Dit komt dan waarschijnlijk omdat je niet aan al die onderdelen gekoppeld bent als docent. Om toch alle onderdelen in het rooster te zien, kan je ze handmatig toevoegen. Beweeg hiervoor de muis over het betreffende vak, klik op de drie puntjes die verschijnen, klik "Kies groep(en)..." en vink de gewenste groepen aan, zoals te zien in de afbeelding hierboven.

Wanneer worden roosters van het volgende semester beschikbaar?

Voor bijna alle faculteiten wordt het rooster vanaf 16 juni zichtbaar voor docenten. Vanaf 22 juni (uitzondering 2024: 24 juni) wordt het rooster ook zichtbaar voor studenten.

Hierop zijn twee uitzonderingen, namelijk:

  • Voor het LUMC geldt dat het rooster van semester 1 vanaf 1 maart definitief wordt. Docenten kunnen het rooster dan inzien. Vanaf 22 juni (uitzondering 2024: 24 juni) kunnen studenten het rooster inzien. De roosters van semester 2 worden voor het LUMC op 1 september zichtbaar voor docenten. Studenten kunnen de roosters van semester 2 inzien vanaf 15 november.
  • Voor docenten en studenten van de Faculteit Rechtsgeleerdheid geldt dat de roosters voor docenten van semester 1 en semester 2 respectievelijk op 16 juni en 15 november worden vrijgegeven. Studenten kunnen de roosters van semester 1 op 22 juni (uitzondering 2024: 24 juni) inzien en voor semester 2 op 15 november.

Het rooster voor semester 1 wordt  vanaf 15 juni vrijgegeven; het rooster voor semester 2 wordt vanaf 15 november vrijgegeven.

Is het rooster na 15 november nog steeds niet beschikbaar? Dan kan het zijn dat je weergave-instellingen in MyTimetable niet correct zijn. Volg de stappen zoals beschreven onder deze vraag en selecteer bij stap 3 "Semester 2". Het rooster zou dan zichtbaar moeten zijn.

Hoe bekijk ik het rooster van een andere docent?

Het rooster van een docent bekijken kan in de roosterweergave van MyTimetable. Via de knop "Rooster toevoegen" (1) kan er geklikt worden op "Docent" (2 en 3). In de popup die verschijnt kan een docent gezocht worden (zowel op naam als medewerkersnummer).

Previous Artikel F.A.Q. MyTimetable voor studenten
Next Artikel F.A.Q. MyTimetable voor coördinators