Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Tabellen en tabelprofielen

Updated om

Tabellen kun je volledig naar wens instellen. Hieronder lees je hoe je dit doet.

In dit artikel neem ik de Activiteitentabel op de Activiteitenpagina als voorbeeld, maar de uitleg hieronder is van toepassing op alle tabellen in TermTime.

Kolommen uit-/aanzetten en de volgorde aanpassen

Je kunt de volgorde van de kolommen in een tabel aanpassen door te navigeren naar Tabelvoorkeuren > Kolommen.

Hier gebruik je de pijltjes naast de kolomnamen om de kolommen naar voren of naar achteren in de tabel te verplaatsen. Door Shift ingedrukt te houden terwijl je op een pijltje klikt wordt de kolom helemaal naar voren of helemaal naar achteren geplaatst.

In dit scherm kun je ook kiezen om bepaalde kolommen uit- en aan te zetten. Kolommen zijn groen als ze aanstaan, grijs als ze uitstaan. Klik op de balk tussen 'Uit' en 'Aan' onder de kolomnaam om een kolom uit of aan te zetten.

Tabelprofielen

Als je een bepaalde samenstelling van kolommen wilt bewaren kun je je voorkeuren opslaan als tabelprofiel. Dit doe je door te navigeren naar Tabelvoorkeuren > Instellingen. Daar klik je 'Opslaan als' en kies je 'Hernoem' om het tabelprofiel een naam te geven. Begin de naam met je ULCN-gebruikersnaam tussen haakjes, en geef daarna een korte, herkenbare beschrijving over waar je het profiel voor gebruikt. Bijvoorbeeld: "(woittiezl) Controle na zaaltoewijzing".

De volgende keer, als je deze samenstelling van kolommen weer nodig hebt, kun je dit profiel gebruiken. Op deze manier hoef je niet elke keer opnieuw de kolommen in te stellen die voor jou van belang zijn.

Het is mogelijk om je tabelprofiel met collega's te delen. Dit doe je door op het figuur links van het tabelprofiel te klikken, het worden dan 2 figuren.

Let wel op dat als je het deelt dat dit profiel zichtbaar wordt voor elke gebruiker van TermTime. Probeer dit soort gedeelde profielen dus zoveel mogelijk te beperken, zodat het geen extreem lange lijst wordt.

Je kunt een ander tabelprofiel openen door erop te klikken. Zodra je het hebt geselecteerd worden de instellingen van dit tabelprofiel toegepast op de tabel.

Je kunt een tabelprofiel dat je zelf hebt gemaakt verwijderen door het te selecteren en vervolgens op 'Verwijderen' te klikken.

Filteren van tabellen

Over het filteren van tabellen kun je meer lezen in het artikel over filteren.

Previous Artikel Filteren
Next Artikel Incidentele boekingen