Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Export maken

Updated om

Dit artikel is bedoeld als algemene uitleg voor het maken van exports in TermTime. Iedereen kan exports maken en de export die je maakt verandert niks aan het systeem. 

Het maken van exports is mogelijk op elke pagina in TermTime. Je kunt dus activiteiten exporteren, maar ook studieprogramma's, vakken, vakaanbod, ruimtes, medewerkers, boekingen, studentgroepen en foutenrapportages. In dit artikel zal ik als voorbeeld de activiteitenpagina gebruiken, maar weet dat de stappen die hieronder worden beschreven ook van toepassing zijn op de rest van TermTime.

Scherm inrichten

De regel bij het maken van een export in TermTime is dat hetgeen wat je op je scherm ziet ook hetgeen is wat wordt geëxporteerd. Voor het exporteren moet je er daarom voor zorgen dat je je scherm volledig inricht zoals je de export wilt hebben. Dit houdt in: het schuiven met de volgorde van kolommen, het uit- en aanzetten van kolommen, het filteren van de inhoud van de tabel. Je kunt hier meer over lezen in het artikel over tabellen en tabelprofielen.

Filteren van tabellen

Nu heb je de kolommen die nodig zijn voor deze export en kun je gaan filteren zodat de inhoud van de tabel ook overeenkomt met wat je wilt gaan exporteren. Hoe dit werkt kun je lezen in het artikel over filteren.

Exporteren

De kolommen zijn ingericht en de filtering is ingesteld, dus nu kun je aan de slag met het exporteren.

Bij het exporteerscherm heb je een aantal verschillende opties voor het maken van een export. Het is namelijk mogelijk om bepaalde objecten te verspreiden in aparte rijen. Als je geen van deze opties aanvinkt zal de export exact hetzelfde zijn als het scherm wat je in het systeem voor je ziet. Als je er wel voor kiest om één of meer van deze objecten aan te vinken, dan betekent dat dat één activiteitsregel zal worden opgesplitst voor elk object dat daarbij hoort. Dit is dus vooral relevant als er meerdere weken, medewerkers, ruimtes of datums aan één activiteitsregel zijn gekoppeld, die je liever op aparte regels zou willen weergeven.

Let op: als je één van deze objecten aanvinkt om ze over aparte regels te verspreiden, zorg dat de kolom in kwestie ook in je tabel staat. Bijvoorbeeld bij het object 'Weken': voeg de kolom 'Weken' eerst aan je tabel toe als je wilt dat de weken worden verspreid over aparte regels.

Hieronder staat per optie een voorbeeld van hoe de export eruit komt te zien.

NB: In het geval van onze universiteit zijn Weken en Systeemweken hetzelfde, er is dus ook geen verschil tussen de twee opties bij deze functionaliteit. Vink één van de twee aan, maar niet allebei, want dat zal niet werken.

Geen object aangevinkt

(Systeem)weken

Medewerker

Namen ger Ruimtes

Datums

Meerdere objecten aangevinkt

Convert N/Y to 0/1

Dit vinkje kun je gebruiken als je een 1 i.p.v. een Y (Yes) en een 0 i.p.v. een N (No) wilt laten weergeven in je export. Bij de kolom 'Ger' (Geroosterd) kan dit bijvoorbeeld relevant zijn, aangezien hier gewoonlijk Y of N wordt getoond.  

Previous Artikel Ontbrekende zaal in TermTime aanvragen
Next Artikel Filteren