Onderwijslogistiek en Studievoortgang

F.A.Q. MyTimetable voor coördinators

Updated om

Deze F.A.Q. is voor coördinatoren die problemen ervaren met MyTimetable, en is een supplement bij de algemene help pagina van MyTimetable. Daar vind je informatie over het toevoegen en bekijken van roosters, het koppelen van je rooster aan kalenderapps zoals Microsoft Outlook en Google Calendar, alsmede een eigen F.A.Q. voor wanneer deze pagina niet volstaat.

Hoe bekijk ik het rooster van een student?

Om het rooster van een student te bekijken, zoek je eerst de student op de adminpagina van MyTimetable. Via de zoekbalk kan de persoon gevonden worden (zowel via studentnummer of de weergavenaam).

Wanneer je op de betreffende persoon klikt zie je een pagina zoals hierboven, met rechts de optie "Toon persoonlijk rooster". Dit laat het rooster van die persoon zien. Je kan vakken aanvinken, de weergave veranderen, etc., maar de betreffende persoon zal niks merken van die wijzigingen.

Hoe bekijk ik het rooster van een docent?

Het rooster van een docent bekijken kan in de roosterweergave van MyTimetable (dus niet de adminpagina, zoals bij het bekijken van een studentrooster). Via de knop "Rooster toevoegen" (1) kan er geklikt worden op "Docent" (2 en 3). In de popup die verschijnt kan een docent gezocht worden (zowel op naam als medewerkersnummer)

Wanneer worden roosters van het volgende semester beschikbaar?

Uitzondering semester 1: de data voor semester 1 van het collegejaar wijken af van onderstaande. Coördinatoren kunnen het conceptrooster van semester 1 van het collegejaar reeds inzien.

Voor het LUMC geldt dat dit rooster vanaf 1 maart definitief wordt. Docenten kunnen het rooster dan ook inzien. Vanaf 22 juni (uitzondering 2024: 24 juni) kunnen studenten het rooster inzien.

Voor overige faculteiten wordt het conceptrooster vanaf 22 mei definitief. Vanaf 15 juni kunnen docenten het rooster inzien. Vanaf 22 juni (uitzondering 2024: 24 juni) wordt het rooster ook zichtbaar voor studenten.

Het rooster voor het volgend collegejaar wordt vrijgegeven zodra het roosteren begint.

Is het rooster voor semester 2 nog steeds niet beschikbaar? Dan kan het zijn dat je weergave-instellingen in MyTimetable niet correct zijn. Volg de stappen zoals beschreven onder deze vraag en selecteer bij stap 3 "Semester 2". Het rooster zou dan zichtbaar moeten zijn.

Voor docenten en studenten geldt dat de roosters van semester 1 en semester 2 respectievelijk op 15 juni en 15 november worden vrijgegeven, dus één maand later.

Previous Artikel F.A.Q. MyTimetable voor docenten
Next Artikel Schermopname maken