Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Conflicten

Updated om

Mogelijke conflicten

Er zijn verschillende onderdelen waarbij je een conflict zou kunnen tegenkomen. Is het vlak groen? Dan is er geen conflict. Is het rood? Kijk dan voor een uitleg van de botsing hieronder.

  • Ruimte onbeschikbaar. Dit betekent dat je de activiteit buiten de openingstijden van de ruimte probeert te boeken.
  • Ruimte bezet. Dit betekent dat de ruimte op het gekozen moment al aan een andere activiteit is toegewezen.
  • Ruimte geboekt. Dit betekent dat de ruimte op het gekozen moment al aan een ruimteboeking is toegewezen.
  • Medewerker onbeschikbaar. Dit betekent dat op het gekozen moment bij deze medewerker niet-beschikbaarheid is ingesteld, bijv. i.v.m. een vrije dag.
  • Medewerker bezig. Dit betekent dat de medewerker op het gekozen moment al aan een andere activiteit is toegewezen.
  • Studentgroep bezig. Dit betekent dat de studentgroep op het gekozen moment al aan een andere activiteit is toegewezen.
  • Studentgroep onbeschikbaar. Dit betekent dat op het gekozen moment bij deze studentgroep niet-beschikbaarheid is ingesteld.
  • Sjabloonovertreding. Dit betekent dat het gekozen moment buiten het startslot (voork. start) en/of het dagsjabloon valt dat bij de activiteit is ingesteld.

De overige botsingen zijn niet relevant voor onze universiteit, omdat we geen studenten in het systeem hebben staan en niet gebruikmaken van de extra functionaliteiten om bijv. lunchpauzes in te stellen voor medewerkers.

Conflict negeren

Tijdens het handmatig roosteren kun je ervoor kiezen om een conflict te negeren. Dit doe je door in het pop-up scherm op 'Verplaatsen' te klikken.

Vervolgens verschijnt bij de dag of bij de activiteit zelf een rode driehoek met een uitroepteken. Dit geeft aan dat er momenteel een activiteit met botsing is geroosterd. Als je zeker weet dat deze botsing niet relevant is en je wilt de melding verwijderen, dan kan je het op de pagina Foutenrapportages opzoeken en accepteren. Dan verdwijnt deze melding van het rooster.

Foutenrapportages

Als je zeker weet dat een conflict niet relevant is en je wilt de melding verwijderen, dan kan je het op de pagina Foutenrapportages opzoeken en accepteren. Dan verdwijnt deze melding van het rooster.

Previous Artikel TermTime - Topdesk LUMC koppeling
Next Artikel Wijzigingen