Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Studieprogramma's aanmaken met CSV (voor key users)

Updated om

Door key users van TermTime kunnen studieprogramma's aan worden gemaakt met behulp van het inladen van een CSV-bestand. Bij het overgaan naar een nieuwe jaardatabase kan dit erg handig zijn. Het is namelijk mogelijk om studieprogramma's uit de oude jaardatabase te exporteren en vervolgens naar de nieuwe jaardatabase te importeren. De stappen worden hieronder beschreven.

Voor de conventie van de code en naam bij het aanmaken van studieprogramma's zie het artikel 'Aanmaken studieprogramma'

1. Exporteer de studieprogramma's uit de oude database die je wilt meenemen naar de nieuwe database. Selecteer bij Tabelvoorkeuren > Instellingen het profiel 'Export Studieprogramma's'. Vervolgens verschijnen de kolommen in de volgorde die je hieronder ziet. Het downloaden doe je tenslotte door de gewenste studieprogramma's te selecteren en op 'Download Bestand' > .XLS te klikken.

2. Sla de excel op als een .csv bestand en geef het een duidelijke, herkenbare naam.

3. Importeer het .csv bestand in de nieuwe database van TermTime. Let op: omdat het niet mogelijk is om in dezelfde browser in verschillende databases te werken met TermTime, is het hiervoor handig om de nieuwe database te openen in een incognitovenster.  

Previous Artikel Klonen van activiteiten t.b.v. Extra Tijd tentamens (USC/UFB)
Next Artikel Vakaanbod koppelen aan studieprogramma met CSV (voor key users)