Onderwijslogistiek en Studievoortgang

Volgorde

Updated om

Activiteiten in Termtime kunnen een volgorde toegewezen krijgen. Op deze manier zorg je ervoor dat een activiteit vóór of juist na een andere activiteit plaatsvindt. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld wilt dat een werkgroep later dan het hoorcollege van hetzelfde plaatsvindt. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dat werkt.

Zoals in de bovenstaande afbeelding te zien is, bevat het venster voor het bewerken van een activiteit het veld 'Volgorde'. Dit veld gebruik je wanneer je meerdere activiteiten hebt die op een bepaalde volgorde in de week moeten voorkomen, bijvoorbeeld omdat je bij een vak zowel een hoorcollege als werkcollege hebt, en je wilt dat het hoorcollege eerst plaatsvindt. Je geeft in het veld 'Volgorde' het hoorcollege dan de waarde '1', en het werkcollege de waarde '2'. Bij het roosteren zal geprobeerd worden de activiteit met een hogere waarde later in de week in te roosteren.

Als je meer dan twee activiteiten hebt die op een volgorde moeten, kan je hogere getallen gebruiken ('3' voor de derde activiteit, etc.). Bij activiteiten die dezelfde waarde hebben, wordt er geen volgorde gebruikt: je kan dus een hoorcollege waarde 1 geven en alle werkgroepen van dat vak waarde 2 geven om de werkgroepen na het hoorcollege te laten plaatsvinden.

Previous Artikel Slotgroepen
Next Artikel Colocaties